Dışişleri Bakanlığından Yunanistan Cumhurbaşkanına çok sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu’nun “Sürmene Dünya Pontus Helenizmi Sarayı”nın, inşa planını tanıtım töreni sırasında yaptığı açılış konuşmasına tepki gösterdi.

GİRİŞ 13.01.2022 09:05 GÜNCELLEME 13.01.2022 10:08
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu'nun bir açılış töreninde yaptığı konuşması ile ilgili, "Yakın tarihimiz hakkında sarf ettiği mesnetsiz ifadeler, esefle karşılanmıştır" açıklaması yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu'nun, Atina'nın Elliniko-Agrirupoli semtinde inşa edilmesi planlanan "Sürmene Dünya Pontus Helenizmi Sarayı"nın, inşa planını tanıtım töreni sırasında yaptığı açılış konuşmasında, yakın tarihimiz hakkında sarf ettiği mesnetsiz ifadeler esefle karşılanmıştır.

Bu iddialar, Anadolu'yu işgale ve istilaya kalkışanın Yunanistan olduğu, Yunan ordusunun, özellikle Batı Anadolu bölgemizdeki masum sivil halka karşı barbarca insanlık suçları işlediği gerçeğini değiştirmemektedir. İtilaf Devletleri Tahkikat Komisyonu'nun raporunda da kayıtlı bu suçlar nedeniyle Yunanistan'a, Lozan Barış Antlaşması'nın 59. maddesi uyarınca, savaş hukukuna aykırı eylemlerinden doğan zararları tazmin etme yükümlülüğü getirildiğini bir kez daha hatırlatırız.Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu

"YUNANİSTAN'I AKLISELİME DAVET EDİYORUZ"

Yunanistan'ın sıkça ortaya attığı gerçek dışı ithamlar, iki ülke arasındaki sorunların çözümü yolundaki samimi ve dürüst bir diyalog ortamının oluşturulmasına yönelik adımları gölgelemektedir.

Bu tür tutum ve davranışlar, devlet ricalinden beklenen sorumluluklarla bağdaşmamaktadır. Bu çerçevede, komşumuz Yunanistan'ı bir kez daha aklıselime ve yapıcı bir anlayışa davet ediyoruz.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 64
  • AdiL 2 yıl önce Şikayet Et
    Eski yunan tarihte kaldı. Bugün kendini yunan kültürünün varisi görenler eski yunanla ilgisi olmayan emperyalizmin maşası korsan ve hırsız balıkçılardır.
    Cevapla
  • AdiL 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkler olmasaydı acaba bugünkü yunan diye bir millet ve Yunanistan diye bir ülke olurmuydu? İnançlarının temeli türk düşmanlığı. Bu yüzden varlıklarını Türk Milleti'ne borçlular.
    Cevapla
  • DERVİŞBABA 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu arkadaş biz neden hep savunma yapıyoruz??? Saldıracak hiç mi malzeme yok. Tarihçiler uyuyor mu. Şu yunanı açık açık savaşa davet etseniz ya . Bakalım yüreği yetecek mi
    Cevapla
  • Yağız 2 yıl önce Şikayet Et
    Kime saldıracaksın ki? Karşımızda rakip mi var, siz hiç gerçek bir pehlivanın sokakta sek sek oynayan çocuğu güreşe çağırdığını duydunuz mu? Bırakın kendinize ve ülkenize haksızlık yapmayı
    Cevapla
  • Levrock 2 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan aciklama yapilmasi ve bunlarin tarih kitabina eklenmesi. Ilerde savas cikarsa biz sizi kac kez uyardik diyebiliriz, bu nedenle bu aciklamalar hosumuza gitmesede önemli.
    Cevapla
  • saga 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanların 1821-1830 arasındaki yaptıkları Türk jenositini, özellikle Mora Türklerinin çoluk çocuk, ihtiyar, genç demeden tamamen katledilmesini dünya kamoyunda gündeme getirmeliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!