İçişleri Bakanı: İslam elbette Almanya'ya aittir
Almanya'nın yeni İçişleri Bakanı Nancy Faeser, İslamiyet'i Almanya'nın bir parçası olarak gördüğünü belirtirken, ülkenin önemli ölçüde göçmen işgücüne ihtiyacı olduğunu söyledi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, ülkedeki Müslümanlar ve göçmenlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
"Göçmen dostu bir siyaset" izleyeceklerini belirten Sosyal Demokrat Partili (SPD) Faeser, Süddeutsche Zeitung gazetesinin perşembe günkü nüshasına verdiği demeçte, "İslam elbette Almanya'ya aittir, (o) on yıllardır kültürel yaşamın bir parçasıdır" dedi.
Almanya'nın bir göç ülkesi olduğunu vurgulayan Faeser, "Artık iyi bir entegrasyon ülkesi de olmalıdır" diye konuştu.
Almanya'nın yeni İçişleri Bakanı Nancy Faeser
Almanya'nın uyum konusunda ilerleme kaydedebilmesi için göçmenlerin Alman vatandaşlığına geçişlerinin kolaylaştırılması ve yasal göçün teşvik edilmesi gibi uygulamalara başvurulması gerektiğini söyleyen Faeser bir yandan, "İş gücü göçünü kolaylaştırmalıyız" derken, öte yandan da "Kalamayacak olanların geri gönderilmesini ve gönüllü olarak ayrılmasını da teşvik etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Faeser, işgücü piyasasının önemli ölçüde göçe ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.
-
Kul insan 3 yıl önce Şikayet Etİslam guzeldir ve Almanyaya yakışır. Zaten Almanlarda Müslüman sayısı git gide artıyor çünkü tek geçerli gerçek din herşey İslam.Beğen Toplam 3 beğeni
-
isimsiz 3 yıl önce Şikayet Etaşı ve dil zorunluluğunu kaldirin. yarin geleyimBeğen
-
Hottirik 3 yıl önce Şikayet EtHee almanlarda seni bekliyordu zaten ... ne konuscan Almanyada papau yeni ginecemi.Beğen Toplam 1 beğeni
-
nimet 3 yıl önce Şikayet EtAhhh ulan kafirler ahh.. İhtiyacınız olduğu için...Beğen Toplam 2 beğeni