Rusya'dan ABD'ye: Savaş İstemiyoruz ama çıkarlarımızın görmezden gelinmesine izin vermeyiz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile bir savaş istemediklerini, ancak çıkarlarının da görmezden gelinmesine müsaade etmeyeceklerini belirtti.

GİRİŞ 28.01.2022 11:16 GÜNCELLEME 28.01.2022 14:28
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile olası savaş meselesi üzerinden değerlendirmede bulundu. Lavrov, Rusya'nın güvenlik tekliflerine ilişkin ABD'nin yazılı yanıtına yönelik açıklama yaptı.

"RUSYA SAVAŞ İSTEMİYOR"

Lavrov, Kiev ile bir savaşa girişmek istemediklerini, ancak bölgedeki çıkarlarının dagörmezden gelinmesine müsaade edilmeyeceğini açıkladı. Bakan Lavrov, NATO ve ABD ile güvenlik garantileri konulu görüşmelerin henüz bitmediğini vurgularken, Moskova'nın bir savaş istemediğini vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'nin güvenlik konularıyla ilgili kendilerine verdiği yanıtın olumlu olmadığını belirterek, "Moskova savaş istemiyor. ABD ve NATO'nun cevabının ardından nasıl hareket edileceğine Putin karar verecek" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ABD'li mevkidaşı ile bir araya gelmişti.

NATO İLE RUSYA

NATO'nun doğuya doğru ilerlememesinin Rusya için önem teşkil ettiğine dikkati çeken Lavrov, şunları kaydetti:

"Tekliflerimizde, birbiriyle ilişkili iki önemli yaklaşım var. Birincisi, her devletin askeri ittifakları özgürce seçme hakkı olduğu tanınıyor. İkincisi ise her devletin, kendi güvenliğini başkalarının güvenliği pahasına güçlendirmeme yükümlülüğüdür. Bu ilke bilinçli olarak konuşulmuyor."

Batı'nın bu konuda "kurnazca" davrandığını belirten Lavrov, ABD'den gelen yanıtı analiz ettiklerini dile getirdi.

Lavrov, bu yanıtın kamuoyuyla paylaşılıp paylaşılmayacağı konusunda ise "Cevabın içeriğini kamuoyunun yakında öğreneceğini düşünüyorum. Amerikan meslektaşlarımız, bu cevap içeriği konusunda tüm müttefikleri ve Ukrayna tarafı ile mutabık kalındığını bize söyledi. Cevapların yakında sızacağı konusunda şüphe yok." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 46
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD Ukrayna Krizini NEDEN TIRMANDIRIYOR ? “NATO öldü” demeye başlayan Avrupa’yı Rusya ile dalaştırarak Avrupa-Rusya arasındaki enerji hatlarını da kapattırıp, Avrupa’yı askeri ekonomik siyasi kendine bağımlı tutmaya devam etmek. Çin – Rus ittifakını “Rusya - Avrupa krizi ile” zayıflatmak. “SADDAM’A KUVEYTE GİR “ benzeri imayla Rusya’yı Ukraynaya sokup uluslararası ekonomik yaptırım için bahane yaratmak. Türkiye’ye dönüp “Ukrayna krizinde sen zaten NATO’da bizimlesin” emrivakisi ile ASTANA’yı etkisiz hale getirmek, Karadenize yerleşmek, Rusya tehtidi ile askeri ve siyasi bağımlılık amaçlı “F-35’leri Türkiye’ye kaktırmak” !!
    Cevapla
  • Realist 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence siz dayak istiyorsunuz......
    Cevapla
  • Ozcan- 2 yıl önce Şikayet Et
    Cagimizda super devletlerin savasmasi demek her iki tarafi da intihar etmesi demektir iki tarafda agir bedel oder bunu biliyorlar savas olmaz tehditler bahane petrolun yukselmesi sahane
    Cevapla
  • Tahminimce 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Ukrayna'ya girerse ne olur.. Ukrayna için ciddi bir savaş olur oradaki ABD için onun askerleri için bir Tatbikat olur kapı arkasında gizlice Rusya ile ABD anlaltıysa ABD kendi askerin bulundu yerlerin koordinatları Rusya'ya bildirir sonrada çok iyi tatbikat yaparlar hatta ABD askerleri Ukrayna içinden casusluk bilem yapıp önemli noktaları Rusya'ya bildirirebilr .Yoksa Biden nereden bilecek Rusya nezaman saldıracak ve nekadar yer işgal edeceğini atak kapıda iyi anlaşma yapmışlar.. Ukrayna akıllı ise ABD askerlerini önemli noktalardan uzak tutsun yoksa çok kolay kaybedecek onlar sayesinde
    Cevapla
  • DEMİR 2 yıl önce Şikayet Et
    İcat edilip denenmemiş silahlar var . Bunları kimin üzerinde deneyecekler . Bir kobay lazım Dünya bu kadar acımasız hale gelmiş . Daima Güçlüler büyük , Daha büyümeye Zayıflar yok olmaya Mecburdur . Doğanın kanunu . ...Rusların parasal konuda sıkıntıları var gibi ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!