Johnson'ı parlamentoyu yanıltmakla suçlayan milletvekili meclisten çıkarıldı

İskoç Ulusal Partisi'nin Meclis Grubu lideri Ian Blackford, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a yönelik eleştirilerini geri çekmeyi reddetmesi üzerine parlamentodan çıkarıldı.

Johnson'ı parlamentoyu yanıltmakla suçlayan milletvekili meclisten çıkarıldı
Johnson'ı parlamentoyu yanıltmakla suçlayan milletvekili meclisten çıkarıldı
GİRİŞ 01.02.2022 01:40 GÜNCELLEME 01.02.2022 01:42

Johnson'ın, Başbakanlık binasında düzenlenen ve Kovid-19 kısıtlamalarının ihlal edildiği öne sürülen partilerle ilgili yayımlanan raporun ardından Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada söz alan milletvekili Blackford, Başbakanı "parlamentoyu kasten yanlış yönlendirmekle" suçladı.

Blackford, "Gerçekleri konuşalım. Başbakan, parlamentoya tüm yönlendirmelerin eksiksiz takip edildiğini, parti olmadığını, Kovid-19 kurallarına uyulduğunu söyledi ve 'Bunun bir iş etkinliği olduğuna inandım.' dedi. O zaman kimse sana inanmadı ve şimdi kimse sana inanmıyor Başbakan. İşin özü, (Başbakan) parlamentoyu kasten yanlış yönlendirdi." diye konuştu.

Parlamento Başkanı Lindsay Hoyle ise Blackford'a "kasten yanlış yönlendirme" ifadelerini geri alması için defalarca uyarıda bulundu ancak milletvekili geri adım atmadı.

Blackford'un, "Başbakana, gerçeği söyleyeceğine güvenilemiyorsa bu benim suçum değil." ifadesinin ardından Hoyle, milletvekilinden parlamentoyu terk etmesini istedi.

Milletvekili Blackford, Hoyle konuşmasını bitirmeden parlamentodan ayrıldı.

İngiltere'de parlamento kurallarına göre, milletvekillerinin tartışmalar sırasında birbirlerini yalan söylemek veya Avam Kamarası'nı kasten yanıltmakla suçlamalarına izin verilmiyor.

Başbakanlıkta düzenlenen partiler için "liderlik başarısızlığı" tespiti

İngiltere'de Başbakanlık binasında düzenlenen ve Kovid-19 kısıtlamalarının ihlal edildiği öne sürülen partilerle ilgili bugün yayımlanan raporda, bazı etkinliklerin yapılmaması gerektiği ve Başbakanlığın "liderlik ve muhakeme başarısızlıkları" gösterdiği öne sürülmüştü.

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Sue Gray'in hazırladığı raporda, bazı toplantılarda "yalnızca hükümetin kalbinde çalışanlardan beklenen yüksek standartlar değil, aynı zamanda o sırada tüm İngiliz halkından beklenen standartlara uymada ciddi başarısızlıklar olduğu"na dikkat çekilmişti.

Metinde, "Farklı zamanlarda 10 Numara (Başbakanlık) ve Kabine Ofisi'nin farklı bölümleri, liderlik ve muhakeme başarısızlıkları gösterdi. Bazı olayların gerçekleşmesine izin verilmemeliydi." ifadesi kullanılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı