Pentagon'dan 'savaş başlatacak video' açıklaması: TB-2 detayı dikkat çekti

Pentagon Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye gerekçe göstermek üzere sahte bir saldırı videosu hazırlayabileceğine dair ellerinde bilgi olduğunu açıkladı. Söz konusu videoda TB-2 insansız hava araçlarının yer alabileceği ileri sürüldü.

Pentagon'dan 'savaş başlatacak video' açıklaması: TB-2 detayı dikkat çekti
Pentagon'dan 'savaş başlatacak video' açıklaması: TB-2 detayı dikkat çekti
GİRİŞ 04.02.2022 00:45 GÜNCELLEME 04.02.2022 09:51
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby günlük basın toplantısında daha önce Rusya’nın Ukrayna topraklarını işgal etmek üzere "yanıltma operasyonu" yapma hazırlığında olduğuna dair istihbarat bilgisini paylaştıklarını hatırlattı.

SALDIRININ BİR PARÇASI

Kirby, "Bu konuda bir seçenek olarak Rus hükümetinin Ukrayna ordusuna veya istihbaratına atfetmek üzere Rusya’nın topraklarına ya da Ruslara yönelik bir saldırı düzenleyerek bunu atacakları adımların bir parçası haline getireceğini düşünüyoruz. Rusya’nın cesetlerin, ağlama rolü yapan insanların, yıkık binaların görsellerinin de olduğu, Ukrayna askerlerinin elinde Batı menşeli ekipmanların olduğu ve hatta Batı'nın sağladığı silahların da olduğu son derece şiddet içerikli bir video hazırlayabileceğine inanıyoruz." dedi.

BAYKAR TB2 SİHALAR

Konuya ilişkin Amerikan New York Times gazetesine konuşan ABD’li yetkililer ise Rusların iddia edilen videoda Türkiye’nin Ukrayna’ya sağladığı TB-2 insansız hava araçlarının yer alabileceğini ileri sürdü.

ABD istihbaratı ve yönetimi daha önce Rusya’nın Ukrayna’da işgale zemin hazırlamak için yanıltma operasyonu düzenlemek üzere Doğu Ukrayna’ya özel birlikler yerleştirdiğini iddia etmişti.

ABD'li komutan Joe Biden'e adresi gösterdi: Reçete Türkiye'de

KAYNAK: AA
YORUMLAR 52
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    He he bizde inandik pentagon irakta kitle imha silahi var dedi videolar resimler paylastl irak ta katliam tecavüz iskence yapti internette video lari resimleri cikti
    Cevapla
  • aga 2 yıl önce Şikayet Et
    usa nerde ise aglayacak rusya hemen isgal et ne olur diye yalvariyor seytanin aklina gelmeyen seyi usa rusya diyor cikari ne ise seytanin
    Cevapla
  • Gs es Efe 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD eski ğücünden çok uzakta….dengeler değişiyor
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    yani kabak yine başımıza patlayacak...
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    bakmayın bu şeytan abd nin şarlatanlığına. rusya saldıracak diye hem ukraynayı ve hemde avrupayı işgal ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız