Erdoğan'ın Ukrayna hamlesi sonrası ABD'den Türkiye açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna ziyaretini değerlendirerek, Türkiye ile Ukrayna arasındaki iş birliğinin bölgesel istikrarı güçlendirdiğini söyledi.

GİRİŞ 04.02.2022 06:53 GÜNCELLEME 07.02.2022 10:53
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Günlük basın toplantısında Price, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna ziyaretini değerlendirdi.

Erdoğan’ın Kiev ziyaretinin NATO müttefiki Türkiye ile Ukrayna arasındaki iş birliğini ortaya koyduğunu belirten Price, "Bunun bölgesel istikrarı ve Ukrayna’nın kendini savunma kabiliyetini güçlendirdiğini düşünüyoruz." dedi.

Price, "Ukrayna krizi nedeniyle ABD ve Rusya karşı karşıya kalırken, Türkiye de ABD gibi Ukrayna'nın toprak bütünlüğünden yana" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price

Price şöyle devam etti:

"Biz kendimiz Ukrayna'ya eşi görülmemiş düzeyde savunma, güvenlik yardımı sağladığımız gibi, NATO müttefiklerimize de Ukraynalı ortaklarımıza ABD menşeli ekipmanı sağlama yetkisi verdik ve ortakları ve müttefikleri, olası bir Rus işgalini caydırmak için, Rusya'nın saldırganlığına direnmeleri için Ukrayna'ya güvenlik yardımı sağlamaya genel olarak teşvik ediyoruz."

Başkan Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştü

Rusya'yı yürüttüğü "dezenformasyon kampanyası"nı durdurmaya ve barışçıl bir çözüm için diplomasi ve diyaloga girmeye çağırdıklarını ifade eden Price, Rus istihbaratının, televizyon, radyo, sosyal medya ve konferans gibi platformlarda geniş bir dezenformasyon ve propaganda çabası içinde olduğunu bildiklerini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 55
  • Bahadır 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd bizi övüyorsa işin içinde bir hin vardır..savaşın içine bizi iter.
    Cevapla
  • Mustafa Gülenç 2 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba ilk önce barış önceliğimiz olmalı lakin Rusya eski si gibi olalım eski Rusya gibi bu çok riskli ve tehlikeli olur diğer Türk devletleri zor durumda kalırlar tek tek işgal ederse oralardan çıkmaz derhal Birleşik Türk gücü ordusu kurulmalı Allah sonumuzu hayır etsin inşallah amin
    Cevapla
  • Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna yi AB üyesi yapsınlar tamam bu iş
    Cevapla
  • Eski Ajan M. 2 yıl önce Şikayet Et
    İnanılır gibi değil, beyinleri yok , fikirleri var . Cahil dolu . Cahillik olur anladım da , bu kadar da olmaz . Türkiye Cumhuriyeti'nin başkanını Türk milleti seçecek yazmış . Mülteciler Türk vatandaşı değil . Dış devletler kimi desteklediğini söylerken aramızdaki şahıslara , sözde M.İ.T ajanları ABD yanlısı kişilere seslenmekteler . Ah , bazen cahili akıllandırmaktan nefret ediyorum . Neyse ki sizin gibi insanlar da diğerleri gibi denek olacak . Kötü olan herkese İ.Q. testi yapacak zamanın bulunamaması .
    Cevapla
  • Haci yahya kosmene 2 yıl önce Şikayet Et
    Gavur enigi bidenin derdi silah satmak anlayana baksana ne diyor amerikan menseli silah yardimini tum.nato uyesi ulkeler ukraynaya versin diyeor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...