PKK'nın çaresiz telsiz konuşmalarını anlatan Erdoğan 'Çıldırmaya başladılar' dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna dönüşü gazetecilerle uçakta gerçekleştirdiği söyleşide terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar ve muhalefetin büyükelçilerle sık sık bir araya gelmesini değerlendirdi.

PKK'nın çaresiz telsiz konuşmalarını anlatan Erdoğan 'Çıldırmaya başladılar' dedi
PKK'nın çaresiz telsiz konuşmalarını anlatan Erdoğan 'Çıldırmaya başladılar' dedi
GİRİŞ 04.02.2022 14:18 GÜNCELLEME 04.02.2022 14:18
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Ukrayna'da kritik ziyaret ve görüşmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye dönüş yolunda, aralarında Ülke TV İstihbarat Şefi ve programcısı Mustafa Yıldız'ın da bulunduğu gazetecilerle gündeme ilişkin konularda bir söyleşi gerçekleştirdi. 

ONLARIN HEPSİ BİZİM ÇOCUKLARIMIZ

SORU: CHP İstanbul İl Başkanı Gezi Parkı olaylarında bir çocuk fotoğrafı paylaşıp bu fotoğrafın üstüne sizin de isminizi yazarak “Kindar çocuk yetiştiriyorum. Haberin olsun.” demişti. Ve çocuğun resmini alenen paylaşmıştı. Bir yandan da aynı CHP, Trabzon'da bir çocuğun söyledikleri üzerinden ağır bir şekilde eleştiriyor. Çocuk deyince de akla Diyarbakır Anneleri geliyor. Diyarbakır Annelerini de görmezden geldiklerini görüyoruz. Hem sizin mitinginizdeki durumu hem de bu çifte standardı değerlendirmenizi rica ediyorum.

CEVAP: Onların hepsi bizim çocuklarımız. Bizim tek önemsediğimiz husus evlatlarımızın kendilerine, ailelerine, vatanına, milletine faydalı olmalarıdır. Biz, onlar gibi çocuklarımıza layık olmadıkları yerleri asla yakıştıramayız. Biliyoruz ki çocuklarımız yarının umududur. Bütün çocuklarımızı, gençlerimizi kucaklıyoruz, hepsine sevgiyle gözümüz gibi bakıyoruz. Trabzon’da bir evladımız sahneye gelmek için ağlayarak çok ısrar edince biz de yanımıza çağırdık. Kendisi o esnada mikrofonu kapıp bir şeyler söyledi. Esasında çocuk ne demiş önemli değil. Nihayetinde çocuktur. Ama bununla ilgili bir sürü şey konuşuldu. Onların öyle demesi, böyle demesi çok da önemli değil. Biz ne yaptığımıza bakacağız; bu ülkenin evlatları arasında hiçbir ayrım yapmadan yolumuza da aynı kararlılıkla devam edeceğiz.

MUHALEFETİN BÜYÜKELÇİ AŞKI

SORU: 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminden sonra başını CHP’nin çektiği muhalefet partileriyle ülkemizdeki büyükelçilerin sıkı temasları oldu. Bu görüşmeleri 2019 yerel seçimlerinden sonra daha da sıklaştırdılar. Siz büyükelçilerin muhalefetle bu kadar sık görüşmesini, basına kapalı görüşmeler yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

CEVAP: Ben bunları hiç önemsemiyorum. Yani büyükelçiler gelmiş, belediye başkanıyla görüşmüş, belediye başkanıyla gitmiş balıkçıda balık yemiş, o onun seviyesinin ne olduğunu gösterir.

KÖKÜNÜ KAZIMAKTA KARARLIYIZ

SORU: Sınır ötesi terör operasyonlarında bir süredir Süleymaniye’ye ve Erbil’in güneyine kadar iniliyor. Irak Kürt bölgesel yönetimi bu operasyonlara destek verirken HDP destek vermiyor. Tam tersi kınama mesajı yayınlıyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz bunu? 

CEVAP: Şu anda özellikle Irak’ta ve Irak’ın kuzeyinde Barzanilerin duruşu çok çok farklı. Ve bu duruşu Türkiye ile çok daha ortak, çok daha dayanışma içerisinde yürütüyorlar. PKK terör örgütüne karşı da farklı bir duruşları var ve bu farklı duruşlarını da her geçen gün ispat ediyorlar. Bu gelişte yaptığımız görüşmelerde de ben kendisinde bunu özellikle gördüm ve anlaşılan o ki cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte Irak’ta yeni bir süreç başlayacaktır. Bölge halkları terörden bıkmış durumda. Kim ne derse desin biz ülkemizin ve bölgenin güvenliğini, huzurunu, istikrarını tehdit eden terör örgütlerinin kökünü kazımakta kararlıyız. 

ÇILDIRMAYA BAŞLADILAR

SORU: Son dönemde terörle mücadele operasyonlarında Türkiye büyük başarı gösteriyor. Kış Kartalı operasyonu ile ilgili sizin “kaçacak delik bulamadılar” gibi bir ifadeniz vardı. Biraz ayrıntı verir misiniz? Ayrıca CHP daha önce tezkereye hayır oyu vermesi akıllara geliyor. Bu konuda nasıl bir değerlendirmeniz olur? 

CEVAP: Kış Kartalı Harekatı da Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki teröristlerin inlerini başlarına yıkma irademizin bir adımı. Hem bu harekatta hem de bütün terörle mücadele operasyonlarında görev alan kahramanlarımızı kutluyorum. Tabi bu operasyonlarla iyice köşeye sıkışan teröristler çıldırmaya başladı. Çaresizliğin verdiği bir sonuç olarak, kendi aralarındaki telefon konuşmalarında terör örgütü üyelerine “herkes kendi başının çaresine baksın” diye talimat geçiyorlar. Ama hiçbiri kaçacak delik bulamayacak. Terörü kaynağında kurutmakta kararlıyız. Teröristlere sınırlarımız içinde ve dışında nefes aldırmıyoruz, aldırmayacağız.

YORUMLAR 43
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Meclisteki teröristleri de etkisiz hale getirmenin vakti gelmedi mi?
    Cevapla
  • Kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Erdoğan bastır dünyayı Osmanlı mirasları ayak aldinda din dik cesur bir halk sizile teknoloji silahları çok önem verin büyüye karşı küçük sıla hızlı güçlü olmalı rokeksar lazer icinli sıla gelestirin masrafı az hızli üstümüzde sinek ucamaz
    Cevapla
  • Erdoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılmıyor daha şeffaf yaz :)
    Cevapla
  • Murat gözükara 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis çok yaşa....
    Cevapla
  • sdc 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğuda ırak ta Suriye de ki teröristler bir şekilde hallolur da orda nefes alamayan avaneleri batıya doluştu onlar ne olacak
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    ATATÜRK ; "-- “Yetişecek çocuklarımıza vegençlerimize, görecekleri öğrenimin sınırı ne olursa olsun, en önce ve herşeyden önce Türkiye’nin bağımsızlığına, kendi benliğine ve millî yapısına düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek gereği öğretilmelidir.” diye veciz sözü vardır. Ancak Yunanlı veya İsrailli çocuklar ilkokuldan beri "MEGALİ İDEA veya VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR" vizyonunda eğitim görürken, kaç gencimiz "Türklerin Kurtuluş Savaşının siyasi manifestosu olan "MİSAKİ MİLLİ" stratejimizi biliyor??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar