BM'den Yunanistan'a 19 göçmen tepkisi: Şok edici (Görüntüleri Türkiye yayınlamıştı)

Birleşmiş Milletler (BM), 19 düzensiz göçmenin Türkiye-Yunanistan sınırında donarak hayatını kaybetmesinin "şok edici" ve "derinden üzüntü verici" olduğunu bildirdi.

GİRİŞ 04.02.2022 14:55 GÜNCELLEME 04.02.2022 16:34
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) sözcülerinden Boris Cheshirkov, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, AA muhabirinin düzensiz göçmenlerin Yunanistan unsurlarınca Türk tarafına geri itilmesine ilişkin sorusunu cevapladı.

Yunanistan'ın ölüme terk ettiği 19 göçmen donarak hayatını kaybettiYunanistan'ın ölüme terk ettiği 19 göçmen donarak hayatını kaybetti

"GÖRÜNTÜLER KARŞISINDA ŞOK OLDUK"

Cheshirkov, düzensiz göçmenlerin ölümüne ilişkin haberleri medyada gördüklerini belirterek, "Bu görüntüler karşısında şok olduk ve derin üzüntü duyduk. Yunanistan-Türkiye sınırında insanların öldüğüne dair bize ulaşan raporlar var" dedi.

"İNSANLARIN KAÇAKÇILARA BAŞVURMASI ÖNLENMELİ"

Kendilerine ulaşan raporları teyit etmeye çalıştıklarını anlatan Cheshirkov, "Söyleyebileceğim şey, oldukça uzun bir süredir, özellikle son iki yıldır, kara ve deniz sınırlarında artan sayıda insan hakları ihlali raporları aldık" ifadesini kullandı.

Sözcü Cheshirkov, 19 düzensiz göçmenin Türkiye-Yunanistan sınırında donarak hayatını kaybettiği yönündeki haberleri "alarm verici" olarak niteleyerek, "İnsanların kaçakçılara başvurmasını engelleyebilecek düzenli ve güvenli yolların oluşturulması da dahil bu tür trajik ölümler önlenebilir" dedi.

GÖÇMENLERİ GERİ İTİLMESİNE TEPKİ

Avrupa sınırlarında düzensiz göçmenlerin geri itilmesine tepki gösteren Cheshirkov, "Avrupa'da artan sınır kısıtlamaları ve geri itmeler, mülteci ve göçmenleri daha riskli rotalara yönlendiriyor. Bu da insanların kendilerini, hayatlarını ve çocuklarını daha fazla riske attıkları anlamına geliyor" uyarısında bulundu.

MSB'DEN YUNANİSTAN'A ÇAĞRI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yunanistan hem kara hududunda hem de denizlerde insanlık dışı muameleye derhal son vermelidir" denildi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından şu açıklamalar yapıldı: 

"Hayata tutunmak için çıktıkları yolculukta Yunan hudut görevlileri tarafından elbiseleri, ayakkabıları, her şeyleri alınan ve bu insanlık dışı muamele neticesinde soğuk havada donarak hayatlarını kaybeden göçmenlerin görüntüleri 7’den 70’e herkesi derinden üzmüştür.

Yunanistan hem kara hududunda hem de denizlerde insanlık dışı muameleye derhâl son vermelidir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni ciddiye bile almayan Yunanistan, göçmenlerin hayatını tehlikeye atarak dünya milletlerinin yüreğini sızlatmaktan vazgeçmelidir.

İnanıyoruz ki Yunan halkı da bu görüntüleri utançla, yüreği sızlayarak izlemiş ve göçmenlere yapılan muameleyi nefretle karşılamıştır. Bu eylemler artık AB’nin de dikkatini çekmelidir."

 

19 GÖÇMEN DONARAK HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Edirne'nin Paşaköy köyü Mandakoru mevkisinde önceki gün donarak ölen 11 düzensiz göçmenin cansız bedeni bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan 1 düzensiz göçmen de müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, donarak hayatını kaybeden göçmenlerin ayakkabıları ve elbiselerinin çıkarıldığını, Yunan sınır birlikleri tarafından geri itildiğini ifade etmişti.

Ekipler aynı bölgede dün de donarak ölen 7 düzensiz göçmenin cansız bedenini bulmuştu.

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 151
  • izzet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben ileri yaşıma rağmen hala hayatın içinde aktifim çok sayıda her ülkeden göçmenle konuşuyorum .bu iş böyle yürümez sınırlarımız kevgire döndü yani her elini kolunu sallayan geliyor gel gel nereye kadar ne kadar .bu gelenlerin hepsi mağdur'mu ? 50 milyon göçmen gelse bile hala mağdur edebiyatıyla sessiz'mi kalacaksınız ?Ülkeler bu kadar göçmeni içeri bırakmak zorunda değil çünkü sayılar çok kalabalık .ülkelerine sahip çıksınlar elin oğluna yük olmasınlar gavurdan medet ummasınlar kardeşim şu mağdur edebiyatından gına geldi ya!!
    Cevapla
  • Cihangir 2 yıl önce Şikayet Et
    Çözümün mükemmel kardeş. Sen yunani da haklı bulursun. Çağımızın hastalığı bu semptomlarla ilgilenmek. Bu dertlerin nedenine hiç bakmayalım değil mi?
    Cevapla
  • izzet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimse o kadar insan başına gelecekleri bile bile ve üstelik lafa gelince gavur dediğimiz o ülkelere gitmek için ölümü göze alıyor diye düşünmüyor .ben ileri yaşıma rağmen hala hayatın içinde aktifim çok sayıda her ülkeden göçmenle konuşuyorum .bu iş böyle yürümez sınırlarımız kevgire döndü yani her elini kolunu sallayan geliyor gel gel nereye kadar ne kadar .bu gelenlerin hepsi mağdur'mu ? 50 milyon göçmen gelse bile hala mağdur edebiyatıyla sessiz'mi kalacaksınız ?
    Cevapla
  • Cihangir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence sende düşün: adam başına gelecekleri bile bile gidiyor. Demek ki o kadar çaresiz. Allah sana da akıl vermiş buraya yazabildigine göre. Bi düşün bakalım sen hayatında neler olsa ordan geçmeye çalışırdın. Ne oldum dememek lazım.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Gavur gavurluğunu yapıyor asıl kabahat biz Müslümanlarda
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma ve çarpıtıcı bi açıklama. Ab barbarlarının köpeği BM denilen kurum. Yani ne bekliyorsunuz? Avrupa'yımı kinayacak? Yunanistan'a 2 kelam laf etmemişler. Kaçakçılara suç atmışlar. Türkiye dronlarla takip edip Yunan askerinin yaptigini kanıtlamali.
    Cevapla
  • Emekli memur 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar.sadece bir tepki öylemi.işte BM nın etkisi.yazıklar olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var