Yunanistan'ın ölüme terk ettiği 19 göçmen donarak hayatını kaybetti

Edirne'de Yunanistan'ın ölüme ittiği ve donarak vefat eden 19 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. İçişleri Bakanı Soylu, göçmenlerin ayakkabılarının çıkarıldığı ve kıyafetlerinin soyulduğunu açıkladı.

GİRİŞ 03.02.2022 13:27 GÜNCELLEME 03.02.2022 13:29
Bu Habere 454 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Yunanistan'ın ölüme ittiği göçmenlerden bir acı haber daha geldi. 

VEFAT EDENLERİN SAYISI 19'A YÜKSELDİ

Edirne Valiliği, Yunanlılar tarafından geri itilen ve donarak vefat eden göçmen sayısının 19'a yükseldiğini açıkladı.

Edirne Valiliği bugün daha önce yaptığı açıklamada, Yunanlılar tarafından geri itilen ve donarak vefat eden göçmen sayısının 16'ya yükseldiğini açıklamıştı. 

BAKAN KOCA'DAN YUNAN BAKAN'A: İNSANLIK ÖLMEMELİ!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yunanistan Sağlık Bakanı Plevris'e hitaben yaptığı paylaşımda, göçmenlerin donarak hayatını kaybetmesiyle ilgili tepkisini dile getirdi. Koca, göçmenlere ulaştıklarında 11'inin cansız bedeniyle karşılaştıklarını belirterek, "İnsanlık ölmemeli" dedi.

BM: DEHŞETE DÜŞTÜK!

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) 12 düzensiz göçmenin Yunanistan sınırından geri itildikten sonra donarak hayatını kaybettiğine ilişkin haberlerden dehşete düşüldüğünü bildirdi.

Birleşmiş Milletlerin göç örgütü IOM'un Sözcüsü Safa Msehli, yaptığı açıklamada, "Bu trajedinin ortaya çıkmasına ilişkin ilgili makamlarla görüşüyoruz." bilgisini paylaştı.

Birleşmiş Milletler'in göç örgütü IOM'un Sözcüsü Safa Msehli.

Sözcü Msehli, 12 düzensiz göçmenin Yunanistan sınırından geri itildikten sonra donarak ölmesinden dehşete düştüklerinin altını çizdi.

IOM tarafından daha önce birçok kez belirtildiği gibi bazı Avrupa ülkelerinin sınırlarında ve dünyanın birçok yerinde hareket halindeki insanlara yönelik artan "geri itme" haberlerinin son derece endişe verici olduğunu vurgulayan Msehli, geri itmelerin soruşturulması için harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

Msehli, "Bu tür uygulamaların uluslararası hukuk kapsamında yasak olduğunu ve hiçbir koşulda yapılmaması gerektiğini yineliyoruz." ifadesini kullandı.

IOM Sözcüsü Msehli, herhangi bir sınırda düzensiz göçmenlerin yaşam hakkına, refahına ve insan haklarına öncelik vermenin hayati önem taşıdığını kaydetti.

Öte yandan, Yunanistan tarafından geri itilen ve donarak hayatını kaybeden düzensiz göçmenlere ilişkin, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği yorum yapmadı.

GÖÇMENLER DONARAK HAYATINI KAYBETTİ

Dün yapılan açıklamada, İpsala'ya bağlı Paşaköy Köyü Mandakoru mevkiinde, Yunanlılar tarafından geri itilen ve donarak vefat eden 12 göçmenin cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

AYAKKABILARI ÇIKARILMIŞ, ELBİSELERİ SOYULMUŞ!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada göçmenlerin ayakkabılarının çıkarıldığını ve elbiselerinin soyulduğunu vurguladı. Soylu, "AB çaresiz, cılız ve insanlıktan yoksun" ifadelerini kullandı. 

Ege'de Yunan vahşeti: Göçmenleri diri diri yaktılarEge'de Yunan vahşeti: Göçmenleri diri diri yaktılar

DIŞİŞLERİ'NDEN YUNANİSTAN'A TEPKİ

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Yunanistan'ın düzensiz göçmenleri tehlikeli biçimde geri itmesine ilişkin Türkiye'nin uluslararası toplumu defalarca uyardığını hatırlatarak, Yunanistan'ın bir an önce bu yasa dışı faaliyete son vermesi gerektiğini vurguladı.

Edirne'nin İpsala ilçesinde Yunanistan tarafından geri itilen ve donarak hayatını kaybeden 12 düzensiz göçmene ilişkin bir haberi Twitter hesabından paylaşan Kıran, şunları kaydetti:

"Türkiye, Yunanistan sahil güvenlik yetkililerinin tehlikeli biçimde mültecileri geri itmesine ilişkin uluslararası toplumu defalarca uyardı. Bu geri itme faaliyetleri özellikle havanın çok soğuk olduğu zamanlarda trajik sonuçlar doğuruyor. Yunanistan, bir an önce bu yasa dışı faaliyetlerine son vermelidir."

KAYNAK: DHA, HABER7
YORUMLAR 454
  • Insan. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yunanları oraya gidin bu sefer ordan denize dökmek lazım.coluk cocuklari elinden al bu zihniyeti yok et.baska çare yok
    Cevapla
  • Konyaspor 2 yıl önce Şikayet Et
    BM falan sozde bir kuruluş. muhasebe müdürü gibi olmuş bir olayı yayınlıyor. HİÇ bir yaptırım gücü yok. Afedersiniz tavuk ölümleri gibi geliyor o adamlara. Hadi yunana bir bedel odettirsin. Kanarya sevenler derneği başkanı bile bunlardan daha aktif. Müslümanlara karşı kapalı bir kurum BM
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa başta buna destek veriyor insan haklarından bahsetmesinler masum insanları dışlıyorlar
    Cevapla
  • Tual 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık suçu işleyen yunanistanı şiddetle kınıyoruz
    Cevapla
  • Lazoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    2023 seçimini zillet kazanırsa türkiyeyi suriyeden beter hale getirecekler ve malesef gidecek denizden başka yer kalmayacak. Ülkesini ve gelecek neslini düşünen hiç düşünmeden Cumhur ittifakının safında yer almalıdır. Benim ve vatanımın geleceği için oyum şeksiz süphesiz acabasız Tayyip Erdoğan inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim