Fransa’da erkek civcivlerin itlaf edilmesi yasaklandı

Fransa'da erkek civcivlerin, yumurtlayamayacakları gerekçesiyle yumurtadan çıkar çıkmaz öldürülmesi uygulamasına yasak getirildi.

Fransa’da erkek civcivlerin itlaf edilmesi yasaklandı
Fransa’da erkek civcivlerin itlaf edilmesi yasaklandı
GİRİŞ 06.02.2022 19:51 GÜNCELLEME 06.02.2022 19:51

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle, yumurta tavuğu üreten çiftliklerde yumurtalardan çıkan erkek civcivlerin hemen öldürülmesi uygulaması yasaklandı. Çiftliklere karara uymaları için bu yılın sonuna kadar süre verildi.

Yasağa uymayan çiftliklere ceza kesilmesini öngören kararda, çiftliklerin yumurtadan çıkacak civcivlerin cinsiyetini 21 günlük kuluçka süresinin ilk 15 gününde tespit eden makinelerin en geç 31 Aralık 2022'de kullanıma başlamaları istendi.

YILDA 50 MİLYON CİVCİV İTLAF EDİLİYOR

Çiftliklerde bu makineler sayesinde, erkek civcivler yumurtadan çıkmadan itlaf edilebilecek. Öte yandan hayvan hakları dernekleri, kararı sevinçle karşıladı.

Tarım Bakanı Julien Denormandie, geçen yaz yaptığı açıklamada, 2022'nin Fransa'da erkek civcivlerin yumurtadan çıkar çıkmaz itlaf edildiği son yıl olacağını vurguladı.

Avrupa'da her yıl 300 milyon erkek civciv, kıtanın en büyük yumurta üreticisi Fransa'da ise 50 milyon erkek civciv yumurtadan çıkar çıkmaz itlaf ediliyor.

Söz konusu uygulama, Almanya'da yılbaşında yürürlüğe girdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı