Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan ve AB'ye göçmen tepkisi!

Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında Yunanistan'ın sebep olduğu göçmen krizi ve geri itme politikası nedeniyle tepki gösterdi.

GİRİŞ 08.02.2022 14:09 GÜNCELLEME 08.02.2022 15:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde 19 mültecinin ölümü ile sonuçlanan göçmen krizi ile ilgili Yunanistan'a tepki gösterdi. Çavuşoğlu "19 mültecinin ölümünün sorumlusu Yunanistan'dır. Yunanistan'a ses çıkartmayan AB de en az onlar kadar sorumludur." açıklamasını yaptı.

Çavuşoğlu "Yunanistan uluslararası aykırı şekilde ve insan haklarını ihlal ederek geri itme politikasını devam ettiriyor" ifadelerini kullandı.

AB'NİN DE SUÇU VAR

Görüşmenin ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, “Yunanistan’ın göçmenlere karşı zulmü devlet politikası haline geldi” derken, “AB’nin de suçu var” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Yunanistan uluslararası aykırı şekilde ve insan haklarını ihlal ederek geri itme politikasını devam ettiriyor" derken, “Göçmenlere karşı insanlık dışı muameleye dur demeliyiz” şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, "19 masum insanın soğuğa terk edilerek ölmesinin sorumlusu Yunanistan'dır" dedi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • aaa 2 yıl önce Şikayet Et
    InshaAllah yaptiklarinin bedelini en kisa zaman da oderler
    Cevapla
  • cumali 2 yıl önce Şikayet Et
    açın kapıları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
IMF'den Türkiye'ye övgü: Merkez Bankası doğru yolda