Ukrayna'dan Türkiye'nin teklifine cevap: Hazırız

Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Andrey Yermak, Donbass'taki krizin çözülmesi için Türkiye'deki görüşmeye hazır olduklarını açıkladı.

Ukrayna'dan Türkiye'nin teklifine cevap: Hazırız
Ukrayna'dan Türkiye'nin teklifine cevap: Hazırız
GİRİŞ 12.02.2022 12:52 GÜNCELLEME 14.02.2022 05:45
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Andrey Yermak, tüm tarafların mutabakat sağlaması halinde Kiev'in Donbass Temas Grubu toplantılarının Türkiye'de yapılmasına hazır olduğunu belirtti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Normandiya formatında siyasi danışmanlar düzeyinde bir toplantı yapıldı. 9 saat süren toplantıda Rusya'yı Devlet Başkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Dmitriy Kozak temsil etti.

"UKRAYNA TÜRKİYE'DE BULUŞMAYA HAZIR OLACAKTIR"

Müzakerelerden sonra açıklamalarda bulunan Yermak, "Bu öneriyi duyduk, Türk partnerlerimiz önerdi, biz sevinçle ve minnetle kabul ettik. Eğer tüm taraflar mutabakat sağlarsa, o zaman elbette Ukrayna, müzakereleri sürdürmek için Türkiye'de buluşmaya hazır olacaktır" dedi.

Donbass Temas Grubu toplantılarının şu anda pandemi kısıtlamaları nedeniyle video konferans yöntemiyle yapıldığını anımsatan Yermak, "Önemli olan, bu müzakerelerin sonuç vermesi. Onların yapıldığı yer önemli ancak birincil öneme sahip değil" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 77
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    A.B.D nın en büyük hayali Rusya'yı kışkırtmak suretiyle Savaş'a sokup askeri üstünlüğünü test etmek. Rusya bu oyuna gelirmi?..A.B.D oyuna gelmesi için rahat durmuyor!! Pekii Türkiye : Ukrayna, Rusya arasinda arabuluculuk sağlar. Abd.yi ters köşeye yatırabilirlermi?..
    Cevapla
  • Nusret 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd kışkırtır sonrada bir halt edemez olan ukranyaya olur Türkiye'yede zarar görür lavaş çıkarsa Rusya galip gelir NATO dağılır coğu NATO ülkesi şavaşa girmemek için çaba gösteriyor zaten Abd olduğu yerden hayır gelmez, gittiği bütün ülkeler acı yaşıyor
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika avucunu oluşturuyor ama putin tuzağa düsmez aptal değil amerjka avucunu yalarsın
    Cevapla
  • Malik 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ukrayna savaşı çıkarsa dünya savaşı patlak verebilir abd diş gösteriyor ama bu ne kadar sürer belirsiz çünkü ukrayna moskavanın arka bahçesi ukrayna natoya girerse rus sınırları tehdit altında demektir bu yüzden Rusya gözü karartı.
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna şayet egemenliğinden tavizler verecek ise , gitsin ve başka bir yerde uzlaşsın ! Sonra beddua ederler , ahı uzlaştıran ülkenin üzerinde kalır .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hava değişiyor! MGM'den uyarı...İşte bölge bölge sıcaklıklar
UCM'den tutuklama talebi! Biden duyurdu! ABD'den Netanyahu kararı!