ABD'den son dakika 'savaş' açıklaması! Direkt Putin'e gözdağı verdi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın saldırı için hazır olduğunu söyleyerek, "Umarım bunu yapmazlar ve diplomasiyi seçerler. Putin hangi yolu izleyeceğine karar verecek, biz ve müttefiklerimiz her iki yola da hazırız" dedi.

GİRİŞ 12.02.2022 16:31 GÜNCELLEME 12.02.2022 16:41
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Rusya - Ukrayna krizinde gerilim artıyor. Dünkü peş peşe açıklamalar sonrasında ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'den de yeni açıklama geldi.

"RUS LİDER İSTEDİĞİ YOLU SEÇEBİLİR"

ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıklamasında, "Şu anda Rusya Ukrayna'ya her an saldıracak potansiyele sahip. Umarım bunu yapmazlar ve diplomasiyi tercih ederler. Putin hangi yolu izleyeceğine karar verecek, biz ve müttefiklerimiz her iki yola da hazırız" dedi.

YAPTIRIM UYARISI

Blinken, "Rusya krizi çözmek istiyorsa diplomasiye hazırız" mesajını verdi, ancak "Putin Ukrayna'yı işgal ederse ABD ve müttefikleri hızla ciddi ekonomik yaptırımlar uygulayacak" diye de bir kez daha uyardı.

BLINKEN İLE LAVROV TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Blinken, Ukrayna'ya yönelik herhangi bir işgalin kararlı, sert ve ortak bir transatlantik cevaba yol açacağını ifade etti. Blinken, Rusya'yı diplomasiye davet etti.

Lavrov ise, ABD ve müttefiklerinin Ukrayna'ya karşı "Rus saldırganlığı" hakkında kampanya başlattığını iddia ederek, "Bu kampanya Kiev'deki yetkilileri Minsk Anlaşmalarını sabote etmeye ve Donbass sorununu zorla çözmeye yönelik zararlı girişimlere teşvik ediyor" dedi.

ZELENSKIY: İŞGAL SÖYLENTİLERİ PANİĞE NEDEN OLUYOR

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ise, Rus işgali söylentilerinin "paniğe neden olduğunu" söyleyerek, bu konuda kanıtsız konuşmanın doğru olmadığını kaydetti. Bir kanıtı olan varsa da kendileriyle paylaşmaya davet etti. Zelenskiy ayrıca, halkını sakin olmaya çağırdı.

"OLİMPİYATLAR BİTMEDEN İŞGAL BAŞLAYABİLİR"

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "İstihbarat raporlarına girmeyeceğim ancak daha önce (işgalin) Çin olimpiyatlarından sonra olabileceği spekülasyonunun aksine şu anda açıkça söyleyebilirim ki Olimpiyatlar bitmeden başlayabilir" demişti.

RUSYA KARADENİZ'DE TATBİKAT BAŞLATACAK

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, 30'dan fazla savaş gemisinin Sivastopol ve Novorossiysk'teki daimi üslerinden ayrıldığını ve Kırım açıklarında tatbikat başlatılacağını duyurdu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 71
  • Şaban gezgin 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ver şu Amerika ve düşmanlık yapan eur ulkelerine dersini akillansinlar biz bunların düşman tavırlarından bıktık Türkiye olacak
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin abd ve müttefikleri ni taniyorsa savasamiyacaklarinida biliyordur..bulef yemez ..umarin TURKIYE.nato yu kurtarmak zorunda kalmaz...
    Cevapla
  • Müsafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hedef Türkiye olabilir. Dikkat. Enerji fiyatlari artirip ekonomiyi zorlanak ve sokak hareketini başlatmak gibi. Abd cok istahli gorünuyor. Libyada işlef karisiyor. Yunan hazir bekliyor. Suriyede abd hala ben buradayim diyor. Vs vs
    Cevapla
  • Habib 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok acık bir tahrik. Abd bu savaşi cok istiyor. Fakat Putin bu oyuna gelmeyecek onlarin beklemdigi bir anda hareket edebilir. Veya bir orta yol bulunur
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayatiniz blöf
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hudson Enstitüsü analistinin 'Kaan' sözleri muhalif gazeteciyi derinden etkiledi
Devletimizin Kuzey Siyaseti İlham Alınan Kavrama Dair