Son dakika... Biden ve Putin’in Ukrayna görüşmesi sona erdi. Beyaz Saray'dan ilk açıklama

Son dakika haberi... ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna gündemine ilişkin telefon görüşmesi sona erdi. Biden, Ukrayna’nın işgali durumunda bunun Rusya’ya ağır ve hızlı sonuçları olacağını yeniledi.

GİRİŞ 12.02.2022 21:19 GÜNCELLEME 13.02.2022 09:24
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

İki lider Ukrayna gündemine ilişkin telefon görüşmesi Türkiye saati ile 19.04'te başladı. Görüşme 1 saat sürdü.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Biden'ın Putin ile Rusya'nın, Ukrayna sınırında artan 'askeri yığılmasını' görüştü. Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi halinde ABD ve müttefiklerinin Rusya'ya hızlı ve ciddi maliyetler yükleyeceğini açıkça belirtti. 

Biden, Rusya'yı gerilimi azaltma ve diplomasiye katılmaya çağırdı.

KREMLİN'DEN GÖRÜŞMEYE DAİR AÇIKLAMA

Kremlin: Putin, Biden’a Ukrayna’yı işgal konusunda bile bile neden önceden yalan bilgi verdiğini anlamadığını söyledi.

GÖZLER BU GÖRÜŞMEDEYDİ

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın dünkü "Rusya Ukrayna'da işgale her an başlayabilir." açıklamasının ardından gözler bugün Biden ile Putin arasındaki görüşmeye çevrilmişti.

ABD yönetimi, Ukrayna'daki zorunlu olmayan diplomatik personelin ülkeyi terk etmesi talimatını vermiş, ayrıca ülkedeki 160 askerini de geri çekme kararı almıştı.

YORUMLAR 131
  • ErdalT 2 yıl önce Şikayet Et
    Düşünün indianalar Toprsklarını geri istiyor
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyük bir oyun oynanmakta ukranya krizi üzerinden asıl hedef Türkiye Yöneticilerimize Rabbim güç kuvvet versin Raabbim yâr ve yardımcıları olsun iblisin tuzağı zayıftır elbet inşallah planları kendi başlarına gelir hüsran olurlar.Tedbir ve Temkinli olmamız gerekir.
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato tüm üye ülke Askerlerini Ukraynaya göndermeli. bugün ukrayna yı işgal eden ruslar yarın gürcistanı, polonyayı, Türkiye'yi de işgal edebilir.
    Cevapla
  • Abd 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin Ukrayna'yı Rusya'ya yem etmesi umrunda olmaz. Acaba Ukrayna'dan ABD'ye giden yer altı yada teknolojik kaynaklara Rusya el koyar bundan dolayı ağlıyor olabilir mi. Çok istese ABD kuzey Kore'yi tuzla buz eder. Herhalde Kuzey Kore'nin yenecek bir tarafı yok. Güney koreden sogusluyor.
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın putin, bu büyük şeytan bidon varya, sadece kızıştırıyor. sizin Ukrayna ile savaşa girmenizi istiyor. kendisi uzaktan seyredecek ve sizin gücünüzü ve starejinizi gözlemliyecek. bence rusya Ukrayna ile değilde direkt olarak büyük şeytanla savaşacağını açıklarsa, bidon kafa ne yapar acaba. biraz hoplatıver sayın putin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı