Almanya'daki bir okulda Türklere yönelik ırkçı ifadelerin yer aldığı ödev tepki çekti

Almanya'nın Siegburg kentindeki bir lisede, felsefe dersinde bir öğretmen tarafından öğrencilere "Türklere yönelik ırkçı ve önyargılı ifadeler içeren" bir ödev verilmesine bölgede yaşayan Türkler tepki gösterdi.

Almanya'daki bir okulda Türklere yönelik ırkçı ifadelerin yer aldığı ödev tepki çekti
Almanya'daki bir okulda Türklere yönelik ırkçı ifadelerin yer aldığı ödev tepki çekti
GİRİŞ 14.02.2022 01:07 GÜNCELLEME 14.02.2022 01:18
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Gymnasium Alleestrasse okulunda öğretmen, öğrencilerinden "Almanya'da yaşayan bir Türk babanın kızını oturma izni alabilmesi için bir akrabasıyla evlendirmesi" konusunu tartışıp, değerlendirmelerini istedi.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Türk Veli Dernekleri Federasyonu, KRV Eğitim Bakanı Yvonne Gebauer'e yönelik yazdığı açık mektupta, söz konusu okulda öğrencilere verilen aşırı önyargılı ve klişelerle dolu böyle bir ödevin kabul edilemez olduğunu belirterek, konuyla ilgili bakanlıktan yazılı bir açıklama talep etti.

Almanya'da 12 cami derneğinden sokakta yaşayanlara yardım eliAlmanya'da 12 cami derneğinden sokakta yaşayanlara yardım eli

FÖTEV Başkanı Aysun Aydemir ve Başkan Yardımcısı Ali Sak imzasıyla yayımlanan mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"Ne yazık ki sadece biz değil, diğer eyaletlerden de birçok Türk kökenli ebeveyn, Siegburg Alleestrassee okulundaki bir öğretmenin öğrencilere yazılı olarak yanıtlamaları için sunduğu aşırı önyargılı ve klişelerle dolu bir ödev karşısında şaşkına dönmüş bulunuyoruz. Burada söz konusu Türk ailenin kızlarını rızası olmadan evlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda yasa dışı şekilde sosyal avantaj elde etmek amacıyla hileye başvurdukları, yani 'parazit' oldukları vurgulanmak isteniyor. Bu tür eğitim metodu, özellikle de aşırı sağ popülistlerin kelime dağarcığını besler ve bu tür basma kalıp önyargıların öğrencilerin zihninde kalıcı olmasına yardımcı olur ve tüm Türk kökenli ailelerle ilişkilendirilmesine de yol açar."

Deutsche Welle antisemitizm iddiasıyla 5 Arap gazeteciyi işten çıkardıDeutsche Welle antisemitizm iddiasıyla 5 Arap gazeteciyi işten çıkardı

KRV Eğitim Bakanlığı'na yönelik soruların yer aldığı mektupta ayrıca, "Bu cümlelerin kullanıldığı bağlam ne olursa olsun, çeşitliliğe ve bireylerin karşılıklı saygılarına dayalı toplumlarda yeri olmayan önyargıları ve klişeleri pekiştirdiği gerçeğini değiştirmez. Gerçek şu ki kullanılan kelime dağarcığı uygun olmayan tepkileri tetiklemek için fazlasıyla yeterlidir. Velilerimizin de yoğun ilgisine istinaden bakanlığımızdan konuyla ilgili yazılı açıklama talep ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Berlin’de 17 yaşındaki Türk kıza ırkçı saldırı: Darp edildi beyin travması geçirdi

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • Alamanya 2 yıl önce Şikayet Et
    Alman kadını ve erkeği özgürdür. Almanyada Kadın herkese, peydahladığı çocuğu babaya aittir.
    Cevapla
  • Erdal 2 yıl önce Şikayet Et
    Haksiz mi adamlar
    Cevapla
  • gaye 2 yıl önce Şikayet Et
    tamam dönsünler ülkelerine bakalım.
    Cevapla
  • Sipahi 2 yıl önce Şikayet Et
    Geri gelin ulkeniz icin calisin, bayraginizin gucunu kendi ulkenizde hissedin.
    Cevapla
  • tepkili123 2 yıl önce Şikayet Et
    türkiyedeki suriyelilere demediğimiz kalmadı . hak ediyoruz bence..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!