Devlet sırrını ifşa edene 20 yıl hapis, 1 milyon riyal para cezası

Suudi Arabistan'da devlet sırlarını ifşa edenler 20 yıla varan hapis cezası ve yaklaşık bir milyon riyal (yaklaşık 266 bin dolar) para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Devlet sırrını ifşa edene 20 yıl hapis, 1 milyon riyal para cezası
Devlet sırrını ifşa edene 20 yıl hapis, 1 milyon riyal para cezası
GİRİŞ 16.02.2022 11:17 GÜNCELLEME 16.02.2022 11:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Cumhuriyet Savcılığının resmi Twitter hesabında, "Gizli belge ve bilgilerin ifşa edilmesine yönelik ceza sistemi" başlığıyla açıklama yayımlandı.

Açıklamada, devlet kurumlarından gizli belgelerin alınması, tahrif edilmesi, herhangi bir şekilde ifşa edilmesi veya muhafazası için belirlenen yerden başka bir yerde saklanmasının yasak olduğu teyit edildi.

Gizli belgeleri ifşa eden, yayımlayan, gizli belge ya da bilgileri elde etmek maksadıyla izinsiz bir yere girmeye çalışan veya girenlere 20 yıla varan hapis cezası ayrıca, bir milyon riyale kadar para cezası verileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "devletin askeri, siyasi, diplomatik, ekonomik veya sosyal konumuna zarar vermek amacıyla devletin güvenliği veya herhangi bir kamu yararıyla ilgili olduğunu bilerek gizli belgeleri kasıtlı imha eden veya kötüye kullanan kişilerin de aynı kapsamda değerlendirileceği" kaydedildi.

YORUMLAR 4
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bi bizim ülkemizde vatana ihanetin gizli belge sızdırmanın ajanlık yapmanın cezası yok otoparklarda buluşup zarf içinde para karşılığı vatan satanı mı dersin can dündar gibi aleni satanı mı gazeticilik kisvesi altında başka güclere ajanlık edeni mi hain de çeşit bol güzel memleketim de ama cezası yok
    Cevapla
  • Selami 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde ise ırkcılık bir politika maalesef. Bir ülkede islami kesim bile olur mu deme. Çünkü bizde o da var...
    Cevapla
  • döviz kuru 2 yıl önce Şikayet Et
    1milyon riyal 266bin değil. 375bin dolar eder.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde ise denetimli serbestlik vah ülkem vah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!