Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Kararlı davranmamız, sert olmamız lazım

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'nın Minsk Sözleşmesi'ni ihlal ettiğini hatırlatarak, bu konuda ivedilikle harekete geçilmesini ifade ederken, "sert olmamız lazım" dedi

GİRİŞ 23.02.2022 16:26 GÜNCELLEME 23.02.2022 17:14
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Kiev'de gerçekleşen basın toplantısında konuştu.

Zelenski, "Uluslararası camianın yanıtına bakacak olursak bu konuda kararlı davranmamız, ivedilikle harekete geçmemiz ve sert olmamız lazım" dedi.

Rusya'nın Donetsk ve Luhansk 'sözde cumhuriyetlerini' kabul ettiğini hatırlatan Zelenski, "Rus kuvvetleri sınır ötesine geçti. Bu suçları değerlendirirken diğer devletlerle birlikte hareket ediyoruz" diye konuştu.

İngiltere’den Ukrayna’ya yeni askeri yardım: Ölümcül silahlar yoldaİngiltere’den Ukrayna’ya yeni askeri yardım: Ölümcül silahlar yolda

Rusya-Ukrayna krizinde son dakika: Rusya'yı vurun! Şimdi daha güçlü vurun!Rusya-Ukrayna krizinde son dakika: Rusya'yı vurun! Şimdi daha güçlü vurun!

Erdoğan'dan NATO'ya Rusya ve Ukrayna mesajı: Artık net bir karar alma vakti geldiErdoğan'dan NATO'ya Rusya ve Ukrayna mesajı: Artık net bir karar alma vakti geldi

Zelenski, şunları aktardı:

"Ukrayna'nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne yönelik saldırı söz konusu. Rus Federasyonu'nun Donbas'taki askeri mevcudiyeti, ayrılıkçıların arkasına sığınarak artıyor. Bu, tek taraflı olarak Minsk Sözleşmesi'nin ihlali. Uluslararası camianın yanıtına bakacak olursak bu konuda kararlı davranmamız, ivedilikle harekete geçmemiz ve sert olmamız lazım"

"Ukrayna, dünkü ve önceki günkü kararları memnuniyetle karşılamaktadır. Dün AB tarafından Rusya'ya karşı belli başlı yaptırımlar gelmişti" diyen Zelenski, "Amacımız Rusya'ya karşı çıkmak ve gerilimi sonlandırmak" dedi.

Avrupa ve NATO'ya çabalarından dolayı teşekkürlerini ileten Zelenski, "Vatandaşlarımıza ve ilgili devletlerin liderlerine teşekkür etmek istiyorum. Ukrayna ile birlikte dayanışma sergileyenlere teşekkür etmek istiyorum. Bu konuyla ilgili ikili açıklamalar yapılacak ve Avrupa'nın desteği sürecek Ukrayna'ya yönelik olarak. Bugün son derece önemli bir sinyal aldık Ukrayna toplumundan. Ulusumuzun bir araya gelmesi, birlikte hareket etmesi açısından. Bu fikrimizin desteklenmesinden memnuniyet duyuyorum. Polonya'nın da desteğiyle birlikte Ukrayna'ya aday ülke statüsünün verilmesini rica ediyoruz" sözlerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 50
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı Zelevsky, ucuza gitti. Timur'un filleri için köylülerle yola çıktığımda yaşadıklarım geldi aklıma. Zelevsky'de Rusya ile yalnız kaldı karşı karşıya. Yapılacak birşey var, batıya el sallayıp, Rusya'ya tekrar büyüksün deyiver. Donetsk ve Luhansk'ı ver, NATO'yu AB'yi bırak.
    Cevapla
  • yazık 2 yıl önce Şikayet Et
    yazık gaza gelmiş ne abd ne avrupa yanında durur.aranızı az zayiatla Türkiye sağlar ama illaki işgal yersinz
    Cevapla
  • Doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    rusyaya karşı sert olalım derken nato nun kendisine yardım edeceğini zannediyor. 1 haftada kievde votka içmeye başlar ruslar.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Urayna KARADA KAZANIR ancak havada ne durumda bilmiyoruz
    Cevapla
  • 1234 2 yıl önce Şikayet Et
    Yürü be ver gazı . neyin kafasını yaşıyorsun ne içtin bu yarumu yapmadan
    Cevapla
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    zamanında saakashvili li gürcistan aynen şimdiki gibi abd ve batıya güvendi rusya vurdu geçti aynı hatayı buda yapıyo lider olmak öyle aklı 5 karış havada gezenden olmaz sözüm ona hersey güzel olacak diyenlere dün konuştuğunu bugün yalanlayanlara da koca devlet verilmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'