Erdoğan'dan son dakika telefon trafiği! Putin'e Ukrayna mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, "Türkiye gerginliğin azaltılması ve barışın korunması için üzerine düşeni yapmaya hazırdır" dedi.

GİRİŞ 23.02.2022 17:21 GÜNCELLEME 24.02.2022 15:49
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizle ilgili devlet liderleriyle telefonda görüşmeler gerçekleştirdi. 

PUTİN'E UKRAYNA'NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, bölgesel meselelerde Rusya Devlet Başkanı Putin’le kurdukları yakın diyaloğa her zaman büyük önem verdiğini, bunun olumlu sonuçlarını gördüklerini ve bu anlayışı sürdürme kararlılığında olduğunu ifade etti.

Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne aykırı adımları tanımadıklarını, bunun ilkesel bir tutum olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Minsk Anlaşmaları zemininde bir sonuca ulaşılmasının önemli olduğunu dile getirdi.

'TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIR'
Sorunun daha karmaşık hale gelmesinin, hele hele askeri bir çatışmanın kimseye yarar getirmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu anlayışla diplomatik temasların ve görüşmelerin devam ettirilmesini önemsediklerini; dün olduğu gibi bugün de Türkiye’nin gerginliğin azaltılması ve barışın korunması için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Bu meselenin diyalog yoluyla halledilmesi çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomasiyi öne çıkarmakta fayda olduğunu, NATO içinde de yapıcı tutumu sürdürdüklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eylül ayındaki Soçi ziyareti sırasında da mutabık kaldıkları üzere, Rusya Devlet Başkanı Putin’i Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı için en kısa sürede Türkiye’ye beklediğini ifade etti.

ALİYEV'LE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinin yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile de telefonda görüştü. İki liderin görüşmesinde Ermenistan’la ilişkiler ve Rusya-Ukrayna krizi başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • temsil 2 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna hata ediyor avrupaya köle olacağına kendi milletin rusya diliniz dininiz aynı avrupa yugoslavyayı 90 da 7 ülkeye böldü sömürüyor daha ayağa kalkamazlar 84 te yugoslavya avrupa ile başabaş büyüyordu ağır sanayi tarım hepsi vardı şimdi 7 ülke oldu avrupaya köle hatam var ise düzeltin
    Cevapla
  • Aydınlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru kardeşim
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye NATO ve rusyaya arasina girmemeli
    Cevapla
  • Trabzonli 2 yıl önce Şikayet Et
    Şer görünüyor, ama bu iş Türkiye'nin lehine işleyecek, umduklarını nail olamayacak olan ABD ve AB. Yakın tarihte bozguna uğrayacak, Türkiye'nin yıldızı daha çok parlayacaktir. görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler!
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna belliki pıstirildı..arkasında kimse kalmadı. nerede o abd nato hepsi kendi derdine düştü. .reis savaş yapmayın anlaşın dedi .dediği çıktı. hepsi hayatından memnun. abd nato ülkelerini haraca bağlamayı garantiledi. rusya Karadeniz'de liman sahibi oldu.avrupa korkudan ödü koptu. İngiliz yine yapacağını yaptı rus bankalarına el koyup harcını aldi.dünya beş ten küçük. ..oldugu kanıtlandı. ..
    Cevapla
  • Vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin Ukrayna'yi vur daha ne bekliyorsun? Yoksa ABD seni vuracak. ABD'ye dersini ver.
    Cevapla
  • Melossss 2 yıl önce Şikayet Et
    Size bu işler çocuk oyuncağı geliyor galiba!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!