Erdoğan'ın Afrika çıkarmasını Fransızlar mercek altına aldı! 25 milyar dolar detayı...

Fransız Le Point dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyaretlerini mercek altına aldı. Dergide yayımlanan makalede Türkiye'nin Afrika kıtası ile ticaret hacminin 2 milyar dolardan 25 milyar dolara kadar yükseldiğine dikkat çekildi.

Erdoğan'ın Afrika çıkarmasını Fransızlar mercek altına aldı! 25 milyar dolar detayı...
Erdoğan'ın Afrika çıkarmasını Fransızlar mercek altına aldı! 25 milyar dolar detayı...
GİRİŞ 23.02.2022 21:13 GÜNCELLEME 23.02.2022 21:20
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Fransız siyaset dergisi Le Point, Başkan Erdoğan'ın Afrika ziyaretlerine ilişkin bir yazı yayımladı. Makalede, Başkan Erdoğan'ın Afrika'yı yaklaşık kırk kez ziyaret ettiğine dikkat çekilirken Türkiye'nin Afrika kıtası ile ticaret hacminin 2 milyardan 25 milyar dolara kadar yükseldiği kaydedildi.

Senegal'de şehit olan Özel Harekat Şube Müdürü Hayrettin Eren son yolculuğuna uğurlandı!Senegal'de şehit olan Özel Harekat Şube Müdürü Hayrettin Eren son yolculuğuna uğurlandı!

Rusya'dan son dakika kritik 'Türkiye' açıklaması!Rusya'dan son dakika kritik 'Türkiye' açıklaması!

Türkiye-Afrika yakınlaşmasının yakınları dünya basınında devam ediyor. Fransız haftalık siyasi ve haber dergisi Le Point, "Türkiye'nin gündeminde her zamankinden daha fazla Afrika var!" başlıklı bir makale yayımladı.

Makalede şu ifadelere yer verildi:

BÖLGEDEKİ TERÖR GRUPLARIYLA MÜCADELE İÇİN TÜRKİYE'DEN DESTEK

Ankara, özellikle savunma alanında, ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek için Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde son yirmi yılda Afrika'ya büyük yatırımlar yaptı.

Son dakika: ABD pozisyon değiştirdi, çarpıcı 'işgal' çıkışı! Peş peşe açıklamalar geliyorSon dakika: ABD pozisyon değiştirdi, çarpıcı 'işgal' çıkışı! Peş peşe açıklamalar geliyor

ABD Ankara Büyükelçiliği kritik gelişmeyi duyurdu: Yasaklanacak!ABD Ankara Büyükelçiliği kritik gelişmeyi duyurdu: Yasaklanacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı, hükümet üyeleri ve Türkiye'den iş adamlarından oluşan geniş bir heyet eşliğinde Kongo Devlet Başkanı Felix Tshisekedi ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Tshisekedi, iki ülke arasında imzalanan ve ilişkilerimizi güçlendirme arzusunu simgeleyen anlaşmalar nedeniyle "Bugün Türkiye ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerde tarihi bir gün" dedi.

Romanya duyurdu: 500 bin Ukraynalı mülteci alabiliriz!Romanya duyurdu: 500 bin Ukraynalı mülteci alabiliriz!

Bu anlaşmaların özellikle "güvenlik, altyapı, sağlık, ulaşım" ile ilgili olduğunu ve "kazan-kazan işbirliğini" memnuniyetle karşıladığını belirtti. Felix Tshisekedi, güvenlik alanında, "Ülkemizin doğusundaki milisler ve terör gruplarıyla mücadele için Türkiye'den destek talep ettik" dedi.

TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET HACMİ 25 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ

Türkiye ile Afrika arasındaki ticaret hacmi 20 yılda 5,4 milyar dolardan 25,3 milyar dolara yükseldi. Cumhurbaşkanı Tshisekedi, "Hedefimiz ticaret hacmini önce 50, sonra 75 milyar dolara yükseltmek" dedi.

2003 yılından bu yana kıta ile ticaret hacmi 2'den 25 milyar dolara yükseldi. Recep Tayyip Erdoğan, 2005 yılından bu yana, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak Türk iş insanlarıyla birlikte Afrika'yı yaklaşık kırk kez ziyaret etti.

O zamandan beri Türkiye kıtada yaklaşık 40 büyükelçilik açtı ve ulusal havayolu şirketi Türk Hava Yolları'nın ağını genişletti.

FETÖ İLE MÜCADELE DE GÜNDEMDE

Türk makamları tarafından Temmuz 2016'daki darbeyi yapmakla suçlanan imamın adını taşıyan, "Gülen okulları"na karşı mücadele de gündemde. Henüz cumhurbaşkanı seçilmemişken Felix Tshisekedi, FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'e karşı Erdoğan'ın yanında yer aldı.

O zamandan beri Kinşasa'da Gülen etkisinde olan ve yaklaşık 4 milyon dolara mal olan Şafak Okulu, 2018 yılında Türkiye Maarif Vakfı'nın denetimine girdi."

YORUMLAR 27
  • afafe 2 yıl önce Şikayet Et
    mars ticaret hacmide artmış deyolla
    Cevapla
  • ahmet1 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen DNA testi yaptır, kökün farklı çıkabilir, türk övün çalış güven
    Cevapla
  • Siirtli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu liderin kıymetini bilmezse bu halk, başlarına cenabet yöneticiler gelir; bereket kalkar, bela gelir. Tercihine göre takdir tecelli eder.
    Cevapla
  • ahmet1 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'da fazlasıyla yaşayıp gördük, ibret almışızdır inşallah
    Cevapla
  • Me~t~iN 2 yıl önce Şikayet Et
    "Topluluklar hak ettiği kişiler tarafından yönetilir"
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolayısıyla Fransa'nın ticaret hacmi de aynı oranda düşmüştür inşallah..
    Cevapla
  • ahmet1 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransa anladıda içimizdeki Fransızlar anlamamakta ısrar ediyorlar
    Cevapla
  • Yörük 2 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer santral bir an önce inşaat bitmeli TOGG bir an önce üretime başlamalı Çok çalışmamız gerek.
    Cevapla
  • Yörük 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne Fransa alan memnun veren memnun. Sendenmi izin alcaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık