Senegal'de şehit olan Özel Harekat Şube Müdürü Hayrettin Eren son yolculuğuna uğurlandı!

Senegal'de geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan, Özel Harekat Şube Müdürü Hayrettin Eren için cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ında da katıldığı törenin ardından Şehit Hayrettin Eren son yolculuğuna uğurlandı.

Senegal'de şehit olan Özel Harekat Şube Müdürü Hayrettin Eren son yolculuğuna uğurlandı!
Senegal'de şehit olan Özel Harekat Şube Müdürü Hayrettin Eren son yolculuğuna uğurlandı!
GİRİŞ 23.02.2022 16:50 GÜNCELLEME 23.02.2022 17:37
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Senegal ziyaretinde geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan, 3 çocuk babası Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı Özel Harekat Şube Müdürü Hayrettin Eren (54) için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tören düzenlendi.

Şehit Özel Harekat Şube Müdürü Hayrettin Eren

Şehit Eren'in naaşı, törenin ardından cenaze namazı için Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne götürüldü. Ahmet Akseki Camii'ndeki cenaze namazına Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Şehit Özel Harekat Şube Müdürü Hayrettin Eren ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir arada olduğu kare

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ŞEHİT EREN'E SON VEDA

Başkan Erdoğan cenaze töreninde "Öncelikle ailesine ve tüm meslekteki arkadaşlarına kardeşlerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Bu yolda Hayrettin kardeşimizin gayretini biliyoruz. Elinden gelen tüm imkanları her zaman her yerde nasıl seferber ettiğini biliyoruz. Rabbim cennetiyle müşerref kılsın. Biz kendisini iyi tanıdık." diye konuştu.

Yapılan törenin ardından şehit Özel Harekat Şube Müdürü Hayrettin Eren Karşıyaka Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Külliye'deki törene şehidin eşi Sadiye Eren, annesi ve kardeşi ile yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Koruma Hizmetleri Genel Müdürü Ramazan Bal ve külliye personeli katıldı. Saygı duruşu ile başlayan törende Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

'ÇOCUKLARI BİZİM ÇOCUKLARIMIZ'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, törende yaptığı konuşmada, şehidin ailesine ve mesai arkadaşlarına başsağlığı dileyerek, "Hayrettin kardeşimizi, şehidimizi, emniyet müdürümüzü Allah'a uğurladığımız yer Afrika oldu. 30 yıldır özel harekat üniformasını şerefle taşıyan kardeşimiz bu vazifenin bilincinde her an şehit olma arzusunda. Bayrak, vatan, millet uğruna şehit olmayı arzulayan kardeşimizin cenazesindeyiz.

Biz biliyoruz Hayrettin kardeşimiz ölmedi. Biz buradan ona, kendisinin şerefle taşıdığı üniforma ve görev bilincinin bizlerde de azalmadan artarak devam edeceğine söz veriyoruz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Çocukları bizim çocuklarımız, eşi kardeşimiz, annesi bizim annemizdir, bize emanettir" dedi.

Koruma Hizmetleri Genel Müdürü Bal ise mesai arkadaşı şehit Eren ile birçok anıyı paylaştıklarını belirterek, "En zor zamanlarda yan yana, omuz omuza görev yaptık. Barış Pınarı, Afrin, İdlib olayları çıktığında her gün makama gelerek çatışma bölgesine gitmek istediklerini ve şehit olmak istediklerini söylediler. Yaptıkları, ettikleri ezeli ve ebedi kayda geçmiştir. Yer ehli de gök ehli de buna şahittir. Şehitlerin ölmediğini hem biliyor hem inanıyoruz" diye konuştu.

Şehidin naaşı törenin ardından cenaze namazı için Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne götürüldü. Ahmet Akseki Camii'ndeki cenaze namazına Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 74
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin....
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Aziz sehidimizin mekani cennet olsun
    Cevapla
  • Turk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam simdi şehitmi oldu
    Cevapla
  • hakın 2 yıl önce Şikayet Et
    rahmet okumaktan aciz buna mı takıldın.
    Cevapla
  • Mirage 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah şehadetini kabul etsin Mekanı cennet olsun inşaallah
    Cevapla
  • abdulbaki 2 yıl önce Şikayet Et
    bıyıklarına kurban olduğum. mekanın cennet olsun yiğit Türk beyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki