Kremlin'den, Erdoğan-Putin görüşmesine dair açıklama

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında dün yapılan telefon görüşmesine dair bir açıklama yaptı.

Kremlin'den, Erdoğan-Putin görüşmesine dair açıklama
Kremlin'den, Erdoğan-Putin görüşmesine dair açıklama
GİRİŞ 24.02.2022 08:42 GÜNCELLEME 24.02.2022 13:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında dün yapılan telefon görüşmesine dair bir açıklama yaptı.

Erdoğan'dan son dakika telefon trafiği! Putin'e Ukrayna mesajıErdoğan'dan son dakika telefon trafiği! Putin'e Ukrayna mesajı

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Liderler, Rusya'nın Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'ni tanımasına ilişkin durumu ele alarak görüş alışverişinde bulundu. Putin, Ukrayna makamlarının Donbass'taki saldırganlığına ve Minsk Anlaşmalarını uygulamayı kategorik olarak reddetmelerine dayanarak bu kararı almanın somut gerekliliğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuya ilişkin bilinen görüşlerini paylaştı.

Rusya Federasyonu için uzun vadeli ve yasal olarak bağlayıcı güvenlik garantileri oluşturma konuları da görüşmede ele alındı. Bu bağlamda Putin Rusya'nın meşru endişelerini ve taleplerini görmezden gelme girişimine dönüşen NATO ve ABD'nin tepkisinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

Liderler, Rus-Türk ilişkilerinin çeşitli formatlarda devam ettirilmesi konusunda anlaştı."

YORUMLAR 5
  • erdinç 2 yıl önce Şikayet Et
    musul ve kerkük de bizim tapulu malımız bizde oraları alalım
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    yalan dünya işte hersey yalan
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD açıklama yapmaktan ileri gitmezken AB taraf tutmaz bir görüntü veriyor. Türkiye'yi çevrelemek için Rusya, ABD, AB arasında gizli bir anlaşma mı var. Bu böyle devam ederse Türk Birliğinin önünü kesmek için sıra Karabağ, Nahcivan ve Azerbaycan'a gelecek gibi görünüyor. Kısa zaman önce bunu Kazakistan'da deneyip dünyaya gözdağı verdiler. Sözün kısası eski Sovyetler Birliği projesi tıkır tıkır işliyor. Dünya ABD ile Rusya arasında bölüşülmüş durumda.
    Cevapla
  • gargi 2 yıl önce Şikayet Et
    fırsat fırsattır bizde yunanistana vuralım
    Cevapla
  • Emrehan 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen lozanı ihlal ediyor güvenliğimizi tehtit ediyor adalar zaten bizimdi diye çökelim gitsin yunanın kıptaşacaj hali yok Avrupa da kendi derdine düşmüş zaten. Hatta Suriye'ye bile dalmak sarman duman etmek lazım herşeyin tam sırası
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?