Ürdün, Ukrayna'daki vatandaşlarının tahliye işlemlerinin sürdüğünü açıkladı

Ürdün, vatandaşlarının Ukrayna'dan tahliye işlemlerinin devam ettiğini duyurdu.

Ürdün, Ukrayna'daki vatandaşlarının tahliye işlemlerinin sürdüğünü açıkladı
Ürdün, Ukrayna'daki vatandaşlarının tahliye işlemlerinin sürdüğünü açıkladı
GİRİŞ 27.02.2022 01:51 GÜNCELLEME 27.02.2022 01:51

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Konsolosluklar ve büyükelçilikler aracılığıyla şuana kadar Ukrayna ile Polonya, Romanya, Macaristan, Slovakya ve Moldova arasındaki sınır noktalarına 61 Ürdün vatandaşının geçişi sağlandı." denildi.

Açıklamada, Ürdün vatandaşlarına her türlü destek ve yardımın sağlandığı, gerekli ihtiyaçlarının temin edildiği, güvenlikleri ve ülkeye dönüşlerini kolaylaştırmak için çalışıldığı kaydedildi. Ürdün Dışişleri daha önce yaptığı açıklamada, Ukrayna'da 3 bin 500 Ürdünlünün bulunduğunu duyurmuştu.

CEZAYİR

Cezayir'in Polonya Büyükelçiliği de Ukrayna'daki Cezayir vatandaşlarının Polonya sınırı aracılığıyla tahliye edileceğini duyurdu. Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'dan gelen Cezayirli vatandaşların, sağ salim ülkelerine tahliye edilebilmesi için işlemlerin sürdürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, büyükelçiliğin, bu sürecin tamamlanması noktasında Polonya yetkili makamlarıyla iş birliği içerisinde olduğu ifade edildi. Cezayir'in Kiev Büyükelçiliği verilerine göre, Ukrayna'daki üniversitelerde yaklaşık 1200 Cezayirli öğrenci bulunuyor. Ancak ülkede ikamet eden toplam Cezayirli sayısına ilişkin net bir bilgi verilmedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı