Trump Ukrayna sessizliğini bozdu: Aptal bir ülkeyiz...

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı "dehşet verici" olarak nitelendirerek "Putin, Biden ile davul çalar gibi oynuyor. Ben tekrar başkan olsaydım, bu korkunç felaket asla yaşanmazdı." dedi.

GİRİŞ 27.02.2022 08:52 GÜNCELLEME 27.02.2022 10:28
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Trump, Florida eyaletinde düzenlenen 2022 Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansında (CPAC 2022) yaptığı konuşmada, Rusya'nın Ukrayna saldırısı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

ABD'de Rusya anketi: Trump başkan olsaydı...ABD'de Rusya anketi: Trump başkan olsaydı...

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Kiev'den ayrılmayarak "cesur" bir lider olduğunu gösterdiğini belirten Trump, "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı dehşet verici. Ukrayna halkı için dua ediyoruz. Tanrı hepsini kutsasın." ifadesini kullandı.

Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD Başkanı Joe Biden'ın "zayıflığını" kullanarak Ukrayna'ya saldırdığını belirterek, "Putin, Biden ile davul çalar gibi oynuyor. Herkesin anladığı üzere, 2020'de seçimlerimize hile karıştırılmasa ve ben tekrar başkan olsaydım, bu korkunç felaket asla yaşanmazdı." dedi.

"21. YÜZYILDA BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE RUSYA'NIN BAŞKA BİR ÜLKEYİ İŞGAL ETMEDİĞİ TEK KİŞİYİM" 

Rusya'nın George W. Bush döneminde Gürcistan'ı, Barack Obama döneminde ise Kırım'ı işgal ettiğini belirten Trump, "21. yüzyılda başkanlığı döneminde Rusya'nın başka bir ülkeyi işgal etmediği tek kişiyim." dedi.

Trump, Putin'in "zeki" birisi olduğunu belirterek, "Asıl sorun şu ki bizim liderlerimiz aptal, aptal, aptal." diye konuştu.

Batı'nın Ukrayna'yı nasıl harcadığını böyle anlattılarBatı'nın Ukrayna'yı nasıl harcadığını böyle anlattılar

"BİZ ZEKİ BİR ÜLKEYDİK, ŞİMDİ APTAL BİR ÜLKEYİZ"

Kendisinin başkanlığı döneminde Ukrayna'ya verilen tanksavarları şu anda herkesin konuştuğunu ifade eden Trump, "Biz zeki bir ülkeydik, şimdi aptal bir ülkeyiz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • Brl 64 2 yıl önce Şikayet Et
    Bidon kafayı sıyırmış, aptalın önde gideni ,avrupayıda riske attı
    Cevapla
  • Brl 64 2 yıl önce Şikayet Et
    Trump çok haklı bu moruk ne yaptığının farkında değil,kimin adına beyi konuşuyor,bunu seçenin ta aklına yanım
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayin trump hakli nasil kuzey kore yi nükleer silah atmakla tehdit etiyse bende ki tus daha büyük gibi aynisi rusyaya yapradi rusya Ukraine girmezdi ama sayin biden sorumsuz davranisi ben asker göndermem silah vermem nato ya almam davranisi rusyayi cesaretlendirdi sanki anlasmislar sen burayi al ben orayi sayin biden nato yu da bozdu güven kalmadi süper güc amerika caresiz birakti amerika geri geldi dedi ama kacti kaciyor arkasina bakmadan
    Cevapla
  • Ayder 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz sizi Fransaya karargah kurup, Yunanı, İtalyanı,Fransızı, İngilizi nasıl kullandığınızı, onların leşlerini bile Anadolu topraklarından toplamadan kaçtıgınızdan, atom bombasıyla Japonya'daki katliamdan, Koredeki ödlekliginizden, Afganistan'daki zulmünüzden, İrakı bölmenizden, Suriyede Pkk seviciliginizden, çok iyi tanıyoruz. Sizde onur, şeref, haysiyet den zerre yok. Ukrayna'daki zulmünden siz sorumlusunuz. Zaten bunuda sen oasıyındın ben sözleriyle ifşa ediyorsunuz.
    Cevapla
  • Muhtar 2 yıl önce Şikayet Et
    bakın biz desek kızarsınız bir dönem önce başkan olan trap diyor biz aptal bir ülkeyiz diye ve buşahısta belki bidaha seçilip başkan olacak demekki abdyi aptallar yönetiyor demektir yabizimkiler neyapıyor biden den medet umuyor ben niye aptalların peşinden gideyim dimdik duran reis gibibir liderim varken işgale hayır diren ukrayna koru vatanını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı