Rusya Dışişleri Bakanlığı: Ukrayna'daki hedefimiz hükümeti devirmek değil

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın Ukrayna'daki hedefinin mevcut hükümeti devirmek olmadığını söyledi.

GİRİŞ 09.03.2022 17:22 GÜNCELLEME 09.03.2022 17:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi 14'üncü gününde devam ediyor. İşgal operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, çevrim içi düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna ile yapılacak bir sonraki müzakere turlarında ilerleme umduğunu belirtti.

"ÖNEMLİ BİR ADIM ATILACAĞINI UMUYORUZ"

Ukrayna tarafına sivillerin güvenli geçişini sağlamak için mümkün olan her şeyi yapma çağrısında bulunduklarını ifade eden Zaharova, "Bir sonraki müzakere turlarında daha önemli bir adım atılacağını umuyoruz." dedi.

Rusya ile Ukrayna arasında 7 Mart'taki üçüncü tur müzakerelerde bir miktar ilerleme kaydedildiğini dile getiren Zaharova, özellikle sivillerin çatışma bölgelerinden çıkışı için insani koridorlar konusunda gelişmeler olduğunu hatırlattı.

Ukrayna'nın tarafsız statüye dönmesinin barışçıl müzakerelerle yapılmasının daha iyi olacağını söyleyen Zaharova, Ukraynalı yetkililerden de aynı tutuma sahip olmalarını beklediklerini ifade etti.

HEDEF DEVLETİ VE HÜKÜMETİ DEVİRMEK DEĞİL

Ukrayna'da Rus askeri birliklerinin görevinin halka yönelik olmadığını savunan Zaharova, Rusya'nın Ukrayna'daki hedeflerine ilişkin, "Hedef, Ukrayna'yı işgal etmeyi, devleti ve mevcut hükümeti devirmeyi içermiyor." diye konuştu.

Ukrayna'da ABD'nin özel servislerinin himayesinde askeri amaçlar için biyolojik materyaller geliştirildiğini çok defa dile getirdiklerini hatırlatan Zaharova, şunları kaydetti:

"Uzun süredir devam eden korkularımız doğrulandı. Bu, yalnızca Ukrayna topraklarında operasyonel olarak elde edilen materyal ve verilere dayanılarak değil, yalnızca Ukrayna'nın ilgili departmanlarının açıklamalarından değil, ayrıca ABD Dışişleri Müsteşarı Victoria Nuland'ın konuşması sırasında doğrudan Washington'dan teyit edildi."

Ukrayna'da yabancı savaşçıların bulunduğunu belirten Zaharova, bu vatandaşların hayatları hakkında sorumluluk taşımadıklarını ifade etti.

Zaharova, "Rus askerlerine karşı her türlü silahlı faaliyet derhal durdurulacak, yabancı gönüllü ve paralı savaşçılar yok edilecek." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • heredot cevdet 2 yıl önce Şikayet Et
    amacımız bu değil dediğin ne varsa yaptın, bir sus beeee.......yok askerlerimiz geri çekiliyor, yok biz tatbikat yapıyorduk, yok bir arkadaşa bakıp çıkacağız falan...
    Cevapla
  • SonDurum 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaharoş daha makyaj malzemesi de satın alacak tükan kalmadı, napcan ???
    Cevapla
  • rgünel 2 yıl önce Şikayet Et
    Amaç petrolü doğalgazı sattığı ürğnlerin değerini artırmak başka bir amaç yok . Rusya harçadığını kazanıyor ukraynaya savaş bitsin 100 milyar dolar yardım ederler . Amaç 1 varille piyasadan doları çekmek . Kısaca masa kazanıyor
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hükümeti devirmek değil işgal etmek değil parçalamak deyil iç işlerine müdahale etmek deyil bombalamak deyil insanları öldurmek deyil Neymiş Pitonk çu kadın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması