Rusya'nın Ukrayna işgali 17. gününde: Moskova yönetimi işgal haritasını yayınladı

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal 17. gününe girdi. Zelenskiy, Ukrayna'nın hava sahasının kapatılması talebine destek veren Polonya'ya teşekkür etti. İşte dakika dakika yaşananlar.

GİRİŞ 12.03.2022 10:57 GÜNCELLEME 12.03.2022 13:58
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Ukrayna ile Rusya arasında 2014 yılında başlayan gerginlik, bugün itibariyle işgale dönüşmüş durumda. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 Şubat'ta yaptığı açıklamada, ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıma kararı almıştı. Modern Ukrayna'nın Rusya'nın desteğiyle kurulduğunu iddia eden Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinin Rus toprakları olduğunu öne sürmüştü.

Putin'in talimatıyla başlatılan işgal, 17'inci gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar yaşandı. Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemezken, Batı dünyasından Moskova'yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

İŞTE RUS İŞGALİNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

13.02 Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov: "ABD'yi Ukrayna'ya silah transferinin sonuçları konusunda uyardık. Ukrayna'ya gönderilen silahlı konvoylar, Rusya Silahlı Kuvvetlerinin hedefi olabilir."

RUSYA'DAN "BURALARI İŞGAL ETTİK" HARİTASI

10.43 Rusya Savunma Bakanlığı, kendilerinin bizzat desteklediği Ukrayna'daki sözde Donetsk ve Luhansk cumhuriyetlerinin kontrolüne giren bölgelerinin güncellenmiş bir haritasını yayınladı.

09.32 Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, bugün Ukrayna'nın Rus askeri işgaline karşı kahramanca mücadelesinin 17. günü olduğu hatırlatıldı. Açıklamada, özellikle savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna topraklarında faaliyet gösteren Rus ordusuna ait 31 taktik grubun etkisiz hale getirildiği belirtilerek "Düşman yedek asker bulmakta büyük sorun yaşıyor" ifadesi kullanıldı.

POLONYA'DAN UKRAYNA HAVA SAHASININ KAPATILMASINA DESTEK

08.25 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'nın hava sahasının kapatılması talebine destek veren Polonya'ya teşekkür etti. Rusya, Ukrayna hava sahasını kapatılmasını "savaş sebebi" saymıştı. ABD ve NATO ise, Zelenskiy'in bu talebine karşı çıkmıştı.

07.30 YouTube, Rus devleti tarafından finanse edilen medyayla ilişkili kanallara erişimi küresel olarak engellemeye başladığını duyurdu.

06.30 Başkent Kiev, Çerkassi, Harkov, batı Ukrayna'daki Lviv ve kuzeydoğu Sumi bölgesi de dahil olmak üzere Ukrayna genelinde hava saldırılarının olduğu ve sirenlerinin çaldığına dair haberler geliyor

05.00 Ukrayna'dan başlayan büyük göçü 1945'ten bu yana Avrupa'nın en hızlı büyüyen mülteci krizi olarak nitelendiren BM, yaklaşık 2,5 milyon insanın Ukrayna'dan kaçtığını duyurdu.

04.14 ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore'nin füze geliştirme faaliyetlerinde katkısı bulunduğu gerekçesiyle 3 Rus şirketine ve ilgili 2 kişiye yönelik yaptırım uygulanacağını duyurdu.

02.37 ABD Başkanı Joe Biden, birtakım yeni yaptırım kararı açıklayarak, Rus ekonomisini çökerttiklerini duyurdu. Putin'in köşeye sıkıştığını söyleyen Biden, Rusya ile tüm ticari ilişkilerin askıya alındığını açıkladı.

00.04 Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov'un Rus güçlerce başına poşet geçirilerek kaçırıldığını duyurdu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 47
  • Oo russs 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte Türk islam aleminin asırlardır belası ,30 millete boyunduruk takan,sözde sosyalist özde kapitalist ,daha dün kazakistanda ayar veren,kırımı ,Türk yurdunu işgal eden libyada suriyede karşımızda olan,menfaat dışı işi olmayan...O rus Bu....
    Cevapla
  • ek9 2 yıl önce Şikayet Et
    gaz ve petrol almasın ülkeler yaptırılarada devam etsinler kısa zamanda ruslar putini ipte sallandırır inşallahda öylede olur .
    Cevapla
  • Yaşar dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Haziran ayı sonunda Rusya diye bir şey kalmaz gibi geldi bana.
    Cevapla
  • Yolcu... 2 yıl önce Şikayet Et
    S400 leri rusyadan aldık kimse vermiyordu unutmayalım.
    Cevapla
  • Akıl tutulması 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkler sadece denge siyaseti ole hayatta kalabilmislerdir. Rusya cekilldi mi, tek güç olan, bizi ortdan kaldırır. Bati icin Rusya tehlikesi olmasaydı ,bu gun boğazlar da Hatay da bizim olmazdı. Rus korkusundan kaçtılar da biz alabildik.Bati bize, Cin Turki cumhuriyetlere çöker. Rusyayla sorunumuz olsa bile, iki guc kutbu olması hareket alanimizi genişletir.
    Cevapla
  • Dokuz oguz 2 yıl önce Şikayet Et
    Hay ağzın kaymak yesin kardaş..rusyanın dağılması turanin yolunu acar insallah
    Cevapla
  • Doğan Uysal 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya kaos mimarı Amerika kendi coğrafyasına neden dönmüyor? Amerika hiç ummadığı bir anda Kuzey Kore'den büyük darbe alacak, mazlumların ahı Amerika'nın başına bela olacak.
    Cevapla
  • Nokta 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika tüm dünyadaki nükleer bombaları bir gün üzerinde bulabilir. Allah bu büyük şeytanı tarihte görülmemiş biçimde cezalandıracaktır
    Cevapla
  • Gakko 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaş Batı ve ABD ile Rusya'nın savaşı, Ukrayna olayda sadece figuran ve büyük resimde Rusya haklı. Ancak Ukrayna küçük resimde ezilen halk ve O da kendi açısından haklı.
    Cevapla
  • Ahmet Yesevi 2 yıl önce Şikayet Et
    Halk tiyatrocuyu seçerken yaptı yanlışı. Meğer tiyatrocu ajanmış.
    Cevapla
  • xxlxx 2 yıl önce Şikayet Et
    SSCB dağılırken Ukrayna sınırlarını batı değil Rusya belirledi. Aklı neredeydi? Ama hem Ukrayna yı hem de Rusya yı Batı ve ABD kışkırttı dersen katılırım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin'in BM üyeliği onaylandı
İsrail'in ABD oyunu deşifre oldu! Dünyayı böyle kandıracaklar