Ukrayna işgali büyüyor: Esad'dan Putin'e 30 bin savaşçı desteği

Suriye'yi iç savaşa sürükleyen Beşar Esad, Ukrayna'yı işgal etmeye çalışan Rusya'ya savaşçı gönderiyor. Putin'in her asker için 2 bin dolar maaş sözü verdiği öğrenildi.

GİRİŞ 12.03.2022 08:39 GÜNCELLEME 12.03.2022 09:14
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, dün Güvenlik Konseyi toplantısında, "Çoğu Orta Doğu'dan 16 bin gönüllü Ukrayna'da savaşmak için başvurdu" demişti.

Bunun üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de bu "Orta Doğulu gönüllüleri" kabul etmeye yeşil ışık yakarak, savaşçıların Ukrayna'daki savaşa dahil edilmesi için talimat vermişti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya'nın DEAŞ'lı teröristleri Ukrayna'ya getirerek bu ülkede "Suriye senaryosu"nu hayata geçirmeyi amaçladığını belirtmişti.

Putin'den, 'Ukrayna'ya Orta Doğu'dan savaşçı gönderilmesi' talimatıPutin'den, 'Ukrayna'ya Orta Doğu'dan savaşçı gönderilmesi' talimatı

10 BİNİ GİTTİ, 20 BİNİ HAZIR KITA BEKLİYOR

Türkiye gazetesinden Yılmaz Bilgen'in haberine göre ise, Beşar Esad da Rus ordusuna destek amaçlı 30 bin kişilik güç gönderiyor. Bunlardan 10 binin Ukrayna'ya Ermenistan üzerinden gönderildiği, 20 binin ise bekletildiği, ihtiyaç durumunda hızlıca sevk edileceği belirtildi.

Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanı General Hasan Hamadi, Esad'ın gönderdiği savaşçılar arasında yağmacı Şebbiha milisleri ile birlikte Cumhuriyet muhafızlarının yer aldığını söyledi.

Putin'in her asker için 2.000 dolar maaş sözü verdiğini söyleyen Hamadi, komuta kademesine ise 7 bin dolar maaş ödeneceğini belirtti.

Putin'in Donetsk ve Luhansk kararına ilk destekPutin'in Donetsk ve Luhansk kararına ilk destek Esad'dan

İLK DESTEK ESAD'DAN GELMİŞTİ

Putin önderliğinde Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme planları yaptığı o dönemde dünyadan ilk destek Suriye'deki Esad rejiminden gelmiş, Putin'in Donetsk ve Luhansk'ı cumhuriyet olarak tanıma kararına da arka çıkmıştı.

YORUMLAR 123
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede Esedi destekleyen ne kadar solcu, mezhepçi, Ermeni, DHKPCli ve CHPli varsa onlar da gitsin çok sevdileri şebniha katilleriyle beraber 2000 dolar için can versinler.
    Cevapla
  • komando 2 yıl önce Şikayet Et
    bizde suriyeyi vurmaliyiz ozgur suriye ordusu harekete gecip esadin kellesini almali rusyanin askeri bos korkak oldu belli oldu nasilsa 30 bin askeri gidecekmis
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah putinin canını alsın Amin
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok efendim Putin iblis olmuş yaratık olmuş canidir milyonlarca insan suride öldurmuş çok güçlüymüş Nemrut olmuş ölümsüzleşmiş kimsenin guçu artık ona yetmezmiş Allah mazlum mağdurun ahını zalimlere bırakmaz Onu ve katili yerle yeksan eder
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam da şu anda YPG ye bir darbe daha vurma vaktidir Suriye'de stratejik yerler alınmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var