Putin, Ukrayna işgali için Hafter'den asker istedi

Ukrayna medyasının Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan aktardığı iddiaya göre; savaşta çok sayıda asker kaybeden Putin'in Libya'daki darbeci lider Hafter'den asker istediği, Hafter'in de bunu kabul ettiği öne sürüldü.

Putin, Ukrayna işgali için Hafter'den asker istedi
Putin, Ukrayna işgali için Hafter'den asker istedi
GİRİŞ 21.03.2022 09:34 GÜNCELLEME 21.03.2022 09:36
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığına göre, savaşta yüzlerce askerini kaybeden Rusya Devlet Balanı Putin, Esad'dan sonra Libya'daki darbeci komutan Halife Hafter'den de paralı asker istedi.

Ukrayna haber sitesi "nv-ua", söz konusu gelişmeyi aktarırken haberinde, "Ukrayna'ya karşı savaşın başlamasından bu yana, Rusya Federasyonu 15 binden fazla personelini kaybetti, bu nedenle Libya'dan paralı askerler hazırlıyor. Bu haber, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'nın Facebook'taki günlük özetinde doğrulandı" ifadelerini kullanıldı.

Ukrayna Genelkurmay Başkınlığı'nın açıklamasına atıfda bulunulan haberde, "Eldeki bilgilere göre, Libya Ulusal Ordusu Komutanı Halife Hafter'in Moskova ziyareti sırasında, Rusya Federasyonu tarafından Libyalı "gönüllülerin" Ukrayna'ya gönderilmesi konusunda anlaşmaya varıldı" denildi.

Ukrayna işgali büyüyor: Esad'dan Putin'e 30 bin savaşçı desteğiUkrayna işgali büyüyor: Esad'dan Putin'e 30 bin savaşçı desteği

Reuters haber ajansı daha önce, Esad rejim ordusunun bazı birimlerinin Rusya'nın saldırılarını desteklemek için Ukrayna'ya gitmeye hazır olduğunu, ancak henüz uygun emri almadıklarını yazmıştı.

YORUMLAR 21
  • Ömer çevik 1 yıl önce Şikayet Et
    Belli oldu savaş uzun sürecek Allah böyle istedi Suriye'deki cellatlar temizlenicek ve başka ülkelerde asker kaybedicek Avrupa da parasını ve gücünü harciycak Rusya itibarını kaybedicek ve baticak yavaş yavaş küçük ülkeler yok olucak umarım bunlar Rus ülkeleri olur.
    Cevapla
  • Hizir bugday 2 yıl önce Şikayet Et
    Orta doğuda çok güçlü olmamız gerekiyor başka yolu yok bundan sonra dahada kötüsü olacak dünya 3 E bölünecek müslümanlar yahudiler hıristiyanlar biz de bunların tam ortasındayik yemekten daha önemlisi güçlü olmalıyız yoksa yok oluruz
    Cevapla
  • rus ordusu! 2 yıl önce Şikayet Et
    rusya böyle mi savaşacakmış? hem de natoyla.
    Cevapla
  • Hizir bugday 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya 6500 nükler silahına güveniyor dünyayı iki defa yok etme gücüne sahip hanı dünya super güçleri ne oldu onlar bunları çok iyi biliyor ancak amargolarlen karşılık veriyor oda hepsi değil cunkum rusyaya ihtiyaç var ipler pistinin elinde
    Cevapla
  • Gürbüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah'ın hesabını bekleyin zalimler, kötüler. Yeryüzünde ne kadarsanız? (Hem burada, hem ahirette).
    Cevapla
  • Cem 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru olma ihtimali yüksek olabilir, Rus askerlerinin ölmesi halk tepkisini arttiriyor ülke içinde Putin'i zor duruma düşürüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler