Maliye Bakanı açıkladı; İşte Rusya'nın kullanamadığı rezervlerin miktarı

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, yaptırımlar nedeniyle yaklaşık 300 milyar dolar değerindeki uluslararası rezervi kullanamadıklarını söyledi.

GİRİŞ 13.03.2022 23:49 GÜNCELLEME 14.03.2022 03:40
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Siluanov, Rus devlet kanalı Rossiya-1’e yaptığı açıklamada, ülkesinin ABD ve Avrupa Birliği tarafından dondurulan rezervlerine ilişkin konuştu.

Rusya'nın toplam 640 milyar dolar civarında rezerve sahip olduğuna işaret eden Siluanov, "Şimdi rezervlerin 300 milyar dolarını kullanamıyoruz. Rezervin bir kısmı da Çin'de ve Batı şimdi Çin'e bu rezerve erişimimizi kısıtlaması için baskı yapıyor." dedi.

Anton Siluanov, "Batılı pazarlar kapandığı için Çin ile iş birliğinin katlanarak artacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Siluanov, 10 Mart'ta yaptığı açıklamada, ülkesinin rezervlerine tekrar erişememesi halinde dış borçlarını rubleyle ödeyeceklerini söylemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • salih 2 yıl önce Şikayet Et
    beter olsun bebek katili suriyeli masum çocukların hakları kalır mı katliam yaparken rusya halkı ses çıkarmadı ölen müslüman çocuğuydu dolayısıyla önemi de yoktu onlar için
    Cevapla
  • Vatandaş ! 2 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA blöf yapıyor ! Doların yükselmesi şu an çok işine geliyor !
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    sanki herkes uyuyormuş savaş çıkana kadar.ilkokul öğrencileri gibi Türkiye yi şikayet falan.oysa her konuda medeniyet yayan Osmanlılardan kopye çekerek yada çalarak bu günlere geldiklerini unutuyorlar.yani son yıllardaki Türkiye onlarda maalesef hazımsızlık yapıyor.bunun neresi medeniyet anlamadım gitti.galiba yaşam farkı..
    Cevapla
  • gönlüzengin 2 yıl önce Şikayet Et
    yaptırımlar o kadar sarsmışkı.... rusyanın karşısında kimse yok daha çok öldürüyor....yaptırım etkisi yok ....
    Cevapla
  • ÖZCAN 58 2 yıl önce Şikayet Et
    parasını ab ve abd de tutan zenginlerimize ders olsun. aklınızı başınıza alın da para nızı memleketimize getirin. F 35 olayını da unutmayın. Devletimiz de bu konuda zenginlerimizi teşvik edici tedbirleri ortalığı bulandırmadan ivedilikle almalı. saygılarımla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var