Letonya'dan Türkiye'ye: SİHA'larınızı ülkemize konuşlandırırsanız çok seviniriz

Letonya Savunma Bakanı Artis Pabriks, "Türkiye altı aylığına Bayraktar TB2'leri ülkemize konuşlandırırsa çok memnun oluruz" dedi. Pabriks ayrıca, Türkiye'nin PESCO projelerine girme talebine olumlu yanıt vereceklerini söyledi.

GİRİŞ 14.03.2022 07:05 GÜNCELLEME 15.03.2022 11:52
Bu Habere 277 Yorum Yapılmış

Letonya'nın Savunma Bakanı Artis Pabriks, katıldığı Antalya Diplomasi Forumu'ndan (ADF) "SavunmaSanayiST"nin sorularını yanıtladı.

"HENÜZ SİHA ANLAŞMASINI İMZALAMADIK"

Türkiye ile Bayraktar TB2'lerin tedariğiyle ilgili görüşmelerin halen daha devam ettiğini kaydeden Pabriks, "Henüz anlaşmayı (Bayraktar TB2 için) imzalamış değiliz. Bu ilgisiz olduğumuz manasına gelmiyor zira Türkiye'nin ürettiği pek çok endüstriyel ürünle ilgileniyoruz. Elbette bütçemizi de dikkate almamız gerekiyor. Bayraktar TB2'leri kendi semalarımızda test etmek istiyoruz. Şu anda Savunma Bakanlığı ile bunu konuşuyoruz. Yani hayır, almayacağız demiyorum ama gidip de yarın bu sistemi alıyoruz diyemem. İlgiliyiz ve bu sistemleri test etmek istiyoruz" dedi.

Artis Pabriks, BAYKAR'ın tesislerini ziyaret ederek Haluk Bayraktar ile görüşmüştü.

"TÜRKİYE'NİN PESCO PROJELERİNE GİRMESİNE DESTEK VERİRİZ"

Türkiye'nin, Avrupa'nın gelecekteki savunma ve güvenlik politikasının parçalarından birisi olacak olan Yapılandırılmış İş Birliği Savunma Anlaşması (PESCO) kapsamındaki projelere katılmak için yaptığı başvuruya ise, "Türkiye'nin PESCO projelerine dahil olmasını destekleriz. Bize göre kapı tüm NATO partnerlerine açık olmalı. AB söz konusu olduğunda Letonya Türkiye'yi pek çok durumda destekliyor. AB'deki lobiniz biziz. Bu kesinlikle bizim çıkarımıza olan bir durum" diye cevap verdi.

Letonya Savunma Bakanı Artis Pabriks

"BAZI TB2'LERİ ÜLKEMİZE KONUŞLANDIRIRLARSA MEMNUN OLURUZ"

"Gelecekte Türkiye'den ne bekledikleri" sorusuna ise, "Türkiye'ye gelince ise NATO içerisinde öncelikle kendilerinden siyasi destek bekliyoruz. Zira bahsettiğin üzere bazen NATO ve AB içerisindeki tartışmalarda ayrı düşebiliyoruz. Kendimizi bu tartışmalarla tutsak etmemeliyiz. İlkbaharda Savunma Bakanı Akar'ın Letonya'yı ziyaret etmesini bekliyoruz ve kendisi görmekten son derece memnun oluruz. Türkiye birkaç aylığına Letonya'ya Bayraktar TB2'ler konuşlandırırsa çok çok memnun oluruz. Üç veya altı aylığına hava üslerimizde konuşlandırırlarsa bunları hem test eder hem de gözlem görevlerinde kullanırız. Bu çok hoş bir destek olur" ifadeleriyle yanıtladı.

YORUMLAR 277
  • Kullanıcı1 2 yıl önce Şikayet Et
    Dayı bütçe diyosunda bir TB2 nin bedeli 1 veya 2 milyon dolar.amerikan ve İsrail ihaları ise yaklaşık 100 milyon dolar neyden bahsediyorsun parayı ver al kimseye bedava mal yok olmamalıda.
    Cevapla
  • recep- 2 yıl önce Şikayet Et
    Açtavık buğda ambarı aramuş
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Amma yüzsüzsün .parayı veren düdüğü çalmalı.
    Cevapla
  • Argon 2 yıl önce Şikayet Et
    Neyini test eden dayı, izle Libya, Karabağ, Suriye, Ukrayna...
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın uçan tabutları için sıraya girin, ekndini en az 5 savaşta ispatlamış Bayraktar TB2 ler için "Elbette bütçemizi de dikkate almamız gerekiyor." deyin. Yağma yok para peşin , Semalarınızda görmek istiyorsanız önce keseye davranın, Batılılar insana bedava günahını vermez. Bizden de aynı davranış olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı