Kılıçdaroğlu'nun Bayraktar SİHA 'U' dönüşü: Erdoğan'dan önce ben destekledim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bayraktar SİHA'larla ilgili "SİHA var evet ama her şey SİHA'dan ibaretmiş gibi davranmak da doğru değil. Ben onları Erdoğan'dan önce desteklemiş biriyim' diyerek CHP'deki tutarsızlığı gözler önüne serdi.

GİRİŞ 12.03.2022 15:38 GÜNCELLEME 12.03.2022 23:34
Bu Habere 649 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yerli ve milli olarak ürettiği Bayraktar İHA ve SİHA'lar terörle mücadelede, Azerbaycan'ın Karabağ zaferinde, şimdi de Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişiminde Rus ordusuna karşı kendini dünyaya ispat ederken, yabancı basın dahil tüm dünya Bayraktar SİHA'larını yere göğe sığdıramadı.

Hal böyleyken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün yapmış olduğu açıklama ise CHP'nin geçmişte Bayraktar'a karşı ortaya attığı skandal iftiralar ve kötüleyici sözleri akıllara geldi.

KILIÇDAROĞLU: BAYRAKTARLARI ERDOĞAN'DAN ÖNCE DESTEKLEDİM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün gerçekleştirdiği toplantıda, " SİHA var evet ama her şey SİHA’dan ibaretmiş gibi davranmak da doğru değil. Ayrıca elbette SİHA da yapılsın, İHA da yapılsın. Ben o SİHA'ların yapıldığı fabrikayı Erdoğan’dan önce gezmiş, baba oğul Bayraktarları Erdoğan’dan önce desteklemiş biriyim. Selçuk Bayraktar’ın babası henüz hayattaydı o zamanlar. Eski Refah Partilidir. Fabrikaları İkitellide’ydi. Kendilerine haksızlık yapıldığını, engellendiklerini düşünüyorlardı. Gittim gezdim, kendilerini dinledim. Hazırladıkları görselleri izledim" açıklamasında bulundu.

CHP'DEN U DÖNÜŞÜ

Özellikle Ukrayna'daki savaş nedeniyle tüm dünyanın Bayraktar SİHA'larla ilgili övgü dolu sözlerinden sonra, taraflı tarafsız herkes tarafından büyük bir beğeniyle takip edilen milli teknoloji hamleleri karşısında muhalif olmayı göze alamayan Kılıçdaroğlu ve CHP'nin geçmişte yapmış oldukları açıklamalar hafızalara kazındı.

SİHA'LARA KARŞI PKK'YI SAVUNMUŞTU

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, SİHA'larla ilgili skandal ifadelere başvurmuştu. O günlerde PKK'lı teröristlere karşı kullanılan SİHA'lar için "BAYRAKTAR adlı Silahlı İnsansız Hava Araçları sivil yurttaşları vurdu, öldürdü. Bütün alçaklığınıza rağmen bunu teşhir etmeye devam edeceğim." diyen Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatılmıştı.

SİHA DÜŞMANI TANRIKULU KILIÇDAROĞLU'NUN SAĞ KOLU

Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA'larla ilgili yapmış olduğu bu açıklamaya o günlerde ne Kılıçdaroğlu karşı çıktı ne de CHP'den kınayan bir mesaj yayımlandı.

Kılıçdaroğlu'nun 'Bayraktar'a Erdoğan'dan önce ben destek oldum' sözlerini söylediği günün öncesinde ise en yakınındaki ismin Sezgin Tanrıkulu olması dikkatlerden kaçmadı.

BAĞIŞ İFTİRASINDA BULUNDULAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve vekilleri Sezgin Tanrıkulu'nun ardından bu kez sahne Veli Ağbaba'ya kaldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İHA ve SİHA'ların üreticisi T3 Vakfı'na yönelik asılsız suçlamalarda bulundu.

İftiralarıyla İHA ve SİHA üreticilerini karalamaya çalışan Ağbaba, T3 Vakfı'nın dene-yap atölyeleri içi İBB'den bağış ve tahsis aldığını iddia etti.

KILIÇDAROĞLU İFTİRA ATTIĞI İÇİN TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM EDİLMİŞTİ

Kılıçdaroğlu'na 2018'de 'Man Adası iddiaları' ile ilgili tazminat davası açılmış BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'a 60 bin lira tazminat ödemesine karar verilmişti.

BAYKAR'dan yapılan açıklamada paranın şehit ailelerine bağışlanacağı ifade edilmişti.

SIRADA TOGG MU VAR?

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe daha önce "Marmaray'ı Bülent Ecevit yaptı" diyen şimdi de İHA/SİHA'yı sahiplenen muhalefetin yalanlarına böyle giderse TOGG'u da ekleyeceklerini sosyal medyadan ti'ye alarak paylaştı. Kabaktepe paylaşımında "Marmaray’ı sahiplendiler, İHA/SİHA'ları sahiplendiler, TOGG loading…" ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul teşkilatı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Şimdi sormayacak mıyız nerede senin insansız hava araçların?" paylaşımına Başkan Erdoğan'ın TB2'ye imza attığı kareyle cevap verdi.

YORUMLAR 649
  • Sinnir Lee 2 yıl önce Şikayet Et
    Seyyar Tayyar gibi, ilk ben buldum. Sonra, patladı gitti. Seyyar Kemal.
    Cevapla
  • ...dost cikmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Su asla unutulmamali kafir ve kafirin sadik usaklarindan (millet itifaki) Turkiyeye islam alemine ne hacli siyonist kafir batidan nede bunlarin sadik dostu sadik usagi millet ittifakindan atalarin dedigi gibi domuzdan post..... dost cikmaz bunlarin Turkiyeye İslama karsi yalani iftirasi, hainligi, kalleslihi, dusmanligi, fikri, dini inanci, dusuncesi birbiriyle tam bir kopyasi tamamen aynisi.....
    Cevapla
  • Tekin 2 yıl önce Şikayet Et
    U yuvarlaktan iyidir
    Cevapla
  • BALTACI 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalanında bu kadarına ancak yalan söyleyen ahmak inanır yalandaroglu kamaal birazdaha ileri gidermi diyorum zaten Kılıçdaroğlunun geri vitesi yok zaten koca koca yalanların mücidi sidef Kabutaşda tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmiş yalandaroglu kamaalın yalanlar metnini yazan sidef kabutaş yeni metnini yazmış Kılıçdaroğlu eline tutuşturmuş aslında Bayraktar benim damadım derse şaşmayın nasıl olsa yalan bol olduguiçin kıvırmayı iyi biliyorlar sonra derseki rüyamda benim damadım olarak gördüm der bunuda CHP zihniyeti yer zaten önlerine ne koysan onu yerler
    Cevapla
  • ALPASLAN. 2 yıl önce Şikayet Et
    At kemal at ortalık müsait biraz da ufak atta çivcivlerde yesin. Sizin heykelleriniz putlarınız dururken senin ne işin olur iha,sihayla sen yarın dersin çanakkaleye yapılan o büyük şahasere ben yaptırdım diye zaten sende utanacak yüz de yok baksana çamuş derisi gibi derin var ahlaksız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!