Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken NATO'dan Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk çabaları kapsamında, iki ülkeyi masaya oturtmak için çok çaba sarf ettiğini söyledi.

GİRİŞ 21.03.2022 08:43 GÜNCELLEME 21.03.2022 09:29
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Amerikan televizyonu NBC News'e konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna ile Rusya arasında arabuluculuk yapmaya çalışan ülkelere ve bütün çabalara teşekkür etti.

"ÖNCELİKLE, BU PUTİN'İN SAVAŞI"

Sunucu Chuck Todd'un "Barış görüşmelerinin durumuyla başlayayım. Ne kadar ciddiler ve Türkiye nasıl bir rol oynuyor?" sorusuna Stoltenberg, "Her şeyden önce bunun Başkan Putin'in savaşı olduğunu ve savaşı bitirebileceğini hatırlatmalıyız. Tüm NATO müttefikleri de Rusya'ya bunu yapmaya çağırıyor" dedi.

"TÜRKİYE ÇOK ÇABA SARFEDİYOR"

Yapılan barış müzakerelerini memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Stoltenberg, "Birkaç gün önce Türkiye'ye gittim ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm" dedi.

NATO Genel Sekreteri daha sonra, savaşın durup ateşkesin ilan edilmesi için çalışan Ankara'nın çabalarını överek, "Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmeleri kolaylaştırmak için gerçek çaba gösteriyor" dedi.

"ANLAŞMA ÇIKIP ÇIKMAYACAĞINI SÖYLEMEK ERKEN"

Stoltenberg, bu veya diğer görüşmelerden herhangi bir somut sonucun çıkıp çıkmayacağının bilinmediğini kaydetti.

ZELENSKİY'NİN UÇUŞU YASAK BÖLGE TALEBİNE BİR KEZ DAHA RET

NATO Genel Sekreteri ayrıca, uçuşa yasak bölge için daha önce verdikleri veto kararını hatırlatarak, "Bu savaşın Rusya-NATO savaşına dönmemesi için elimizden geleni yapacağız. Zira böyle bir durum çok fazla yıkım ve ölüm getirir" dedi.

Richard Engel

"UKRAYNA DA RUSYA DA TÜRKİYE VE ERDOĞAN'A GÜVENİYOR"

Stoltenberg'ten önce NBC News yayına bağlanan ve görüş bildiren gazeteci Richard Engel ise, Türkiye'nin attığı adımları için şunları söyledi:

"Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte arabuluculuk rolünü ortaya koyan en açık ülke ve lider konumunda. Erdoğan'ın Putin ile bir ilişkisi var. Aynı zamanda ABD ile de Putin konusunda kendisine yardımcı olabilecek gergin ilişkilere sahip. Bu da muhatap olarak ortaya çıkmasına neden oldu. Türkiye aynı zamanda bir NATO üyesi. Mevcut durumda her iki taraf da O'na güveniyor."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 43
  • Yiğido SİVAS 2 yıl önce Şikayet Et
    NATO BM DSÖ İMF ULTRA ŞEYTAN ABD nin elinde DOLARLA yüzde 70 yakın dünyaya hakim dilerim ALLAH dan savaşın seyri RUSYA ABD arasında başlar NÜKLEER FÜZELERLE iki PİTON yılanı yesin birbirini İNŞALLAH yeter artık
    Cevapla
  • ARI 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin 35'i ne de kırkına da ihtiyacımız yok. Allah'ın izniyle Türkiye 50'sini de altmışını da kendisi yapacak. İnşallah Türkiye'ye kılıcını da Yapacak kalkanı'nda yapacak
    Cevapla
  • ARI 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin 35'i ne de kırkına da ihtiyacımız yok. Allah'ın izniyle Türkiye 50'sini de altmışını da kendisi yapacak. İnşallah Türkiye'ye kılıcını da Yapacak kalkanı'nda yapacak
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato nun cani cehenneme nato nun cani cehenneme
    Cevapla
  • aga 2 yıl önce Şikayet Et
    nato usa avrupa gaz veriyor yag cekiyor ise dikkat etmek gerek her tlf geldigi zaman bu terør maddesi pkk konusu ne oldu diye sorun usa eder ise ucak da attigin kazik unutmadik de norvec gazete sanki tr s 400 verecek gibi haber yapmis diger ulke de s 300 var amma onlar kendi guvenligi icin vermedi diyor iyi de bizim guvenlik ne olacak akli sira verdik yola cikmis gibi haber vermisler rusya karsi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”