Zelenskiyden son dakika açıklaması: Putin ile toplantı olmayabilir

Son dakika haberine göre Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Putin ile bir toplantı gerçekleştirmeyebileceklerini belirterek, "Rusya ile müzakere yapmak şu anki koşullarda çok zor ama başka bir seçeneğim yok" ifadelerini kullandı.

Zelenskiyden son dakika açıklaması: Putin ile toplantı olmayabilir
Zelenskiyden son dakika açıklaması: Putin ile toplantı olmayabilir
GİRİŞ 05.04.2022 10:32 GÜNCELLEME 05.04.2022 11:35
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Putin ile bir toplantı gerçekleştirmeyebileceklerini belirterek, "Rusya ile müzakere yapmak şu anki koşullarda çok zor ama başka bir seçeneğim yok" ifadelerini kullandı.

'SAVAŞ SUÇLARINI ARAŞTIRACAĞIZ'

Buça'da dünyayı dehşete düşüren görüntüler ilgili de konuşan Zelenski, "Muhtemel savaş suçlarını araştıracağız ve diğer ülkeleri de bu sürece dahil edeceğiz" şeklinde konuştuu.

Dün Buça ve Irpin kentlerini ziyaret eden Zelenski, burada yaptığı açıklamada yaşananların 'savaş suçu' olduğunu belirterek, "Yaşananları gördükten sonra Rusya ile müzakere çok zor, görüşme sürecinin uzaması Rusya için daha kötü olacak" demişti.

Zelesnki açıklamasında şu ifadelere yer vermişti; "Gazetecilerin burada olması bizim için çok önemli. Dünyaya burada ne olduğunu göstermenizi istiyoruz. Sivil halkın çabaladığını görmenizi istiyorum. Elektrik, su olmadan yaşıyorlar. Halk ve yönetim arasında bir fark yok. Birçok yerde yönetimi ele geçirdiler ve öldürdüler. Burada Rusya ile savaşan yerel yönetim de bulunuyor. Bugün insani yardım yapıldı. Yardımları alan insanlar sokak hayvanlarına yardımın yapılıp yapılmayacağını da sordu. Bu bizim insanımızı açıklıyor. Hayvanları bile düşünüyoruz. Bu şehirde yapılanlar da Rus askerlerinin kim olduğunu açıklıyor. Bu savaş suçu soykırım olarak anılacak"

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

YORUMLAR 21
  • Nuh ile uslanmayani 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah milyonlarca musluman olurken savasa hayir diyemeyenleri kahretsin 300 kisi olmus insanlik sucuymus diyenleri kahretsin yillardir milyonlarca musluman olurken nerdeydiniz diyemeyecegim cunku onlar olduruyordu insaallah 300 degil 3 milyon kisi olurde bende o gunleri gorurum muslumana acimayip elin gavuruna aciyanlari allah kahretsin
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gördümçe eko aklıma geliyor
    Cevapla
  • zirto 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah Putini ve destekcilerini Kahır etsin inşallah
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam ne yapsın Rusya toprak istiyor. Toprak mı versin. Saldıran kim . Putin. Ülkesini savunmayıp ne yapsın adam
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne biçim adam bu Hem ağlıyor, hem rusları hezimete uğrattık diyor, hem mecburuz diyor Senin de ipin belli zaten de Azıcık dik dur be adam Asker forması ile, pazılı kol gösterisi ile, kirli sakal ile jönlük hayalleri başına iş alır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor