Almanya Cumhurbaşkanı'ndan Putin çıkışı: Artık dönüş yok

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 'normale dönüş' olmayacağını söyledi.

Almanya Cumhurbaşkanı'ndan Putin çıkışı: Artık dönüş yok
Almanya Cumhurbaşkanı'ndan Putin çıkışı: Artık dönüş yok
GİRİŞ 05.04.2022 18:42 GÜNCELLEME 05.04.2022 18:42
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Alman İkinci Televizyon Kanalı ZDF'ye yaptığı açıklamada, 2001'de Almanya'da Federal Meclis'te konuşan Putin ile 2022'de kendini sığınıktaki gibi kapatmış "savaş çığırtkanı" Putin'i birbirinden ayırmak gerektiğini belirtti. 20 yıllık bu yolda neler yaşandığının düşünülmesi gerektiğini ifade eden Steinmeier, "Asıl üzücü olan şey, birçok açıdan başarısız olmamız." değerlendirmesinde bulundu.

Steinmeier, bu başarısızlıkların arkasında Rusya'nın Avrupa'nın güvenlik mimarisine entegre edilemeyişini gösterdi.

Bunun "acı bir bilanço" olduğunu vurgulayan Steinmeier, "bu acı bilançonun 2022 yılındaki bir Putin'in bile, emperyalist hayalleri için ülkesini siyasi, ekonomik ve ahlaki olarak çöküşe götürmeyeceğine ilişkin yanlış değerlendirmeyi de içerdiğini" kaydetti.

Stoltenberg'ten Bucha açıklaması: Bu bir savaş suçudurStoltenberg'ten Bucha açıklaması: Bu bir savaş suçudur

Putin’in başı çok ağrıyacak, dünya ayağa kalktı!Putin’in başı çok ağrıyacak, dünya ayağa kalktı!

'Putin'i durdurun! Ukraynalı çocukları kurtarın...'"Putin'i durdurun! Ukraynalı çocukları kurtarın..."

Muhabirin, "Geleceği nasıl görüyorsunuz? Putin'in Rusya'sıyla mı yoksa sadece buna karşı mı bir gelecek olabilir?" şeklindeki sorusuna Steinmeier, Rusya ile ilgili bunu bilmediğini belirterek "Putin yönetimindeki Rusya ile normale dönüş olmayacağından eminim." ifadesini kullandı.

Steinmeier, 2014'ten sonra Minsk anlaşmalarıyla gelişmelerin durdurulamadığını aktararak "Avrupa’nın doğusundaki partnerlerin değerlendirmeleri, uyarıları vardı. Bunları daha çok ciddiye almamız gerekirdi." dedi.

Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı'nda ısrar etmenin bir hata olduğunu belirten Steinmeier, bunun özellikle Avrupa'nın doğusundaki ülkelerde Almanya'nın güvenilirliğine mal olduğunu kaydetti.

Steinmeier, 2005-2009 ve 2013-2017 yıllarında Almanya'da dışişleri bakanı olarak görev yapmıştı.

YORUMLAR 9
  • Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey Almanya sizin karşınızda artık Osmanlı yok ki savaşa süresiniz sizin karşınızda artık Türkiye cumhuriyeti ve 24 Oğuz boyu var hadi başka kapıya kalleş Amerika dönek Avrupa
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanin sdedigini yapmak zorunda bir Almanya var. Simdi tamamen kucaklarina oturdular. Hani Küresel güc olacaklar di ? Hani bagimmsiz askeri ve siyasi aktör olacaklardi ?? ne oldu ? Biranda ABD,nin kucaginba oturu verdiler. almanyaya AB de kimsenin güveni kalmadi. Hele Rusya ve Türkiyenin hic güveni yok . Yesiller muuhalefette savunduklari siyaseti unutup tamamen miliyetci bir siyaset yapmaktadirl. Silahsizlanma taraftari olanla bu parti habire Ukraynaya dolayli dolaysiz silah göndermekte.
    Cevapla
  • İnce siyaset 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa hükümetleri ileriye yönelik siyaset yürütmüyorlar ,sade günü birlik siyaset yürütüyorlar. Avrupa devletleri için Savaş ve istikrarsızlık durumu hiç hesap edilmiyor . Sayın bakan güçlü NATO ülkesi Türkiye’ye cumhuriyetini dışladınız . PKK denen örgüte hamilik yaptınız ,silah verdiniz . Suç işlemiş örgüt mensuplarını sakladınız ,sahip çıktınız halbuki o sahip çıktığınız örgüt elamanlarının Türkiye’de çoğu bir çok suça karışmış kırmızı bültenle aranan örgüt mensuplarıydı.Avrupa’nın geleceği Türkiyesiz yürümez, bir ayağı eksik olur . Türkiye’yi dışlamayın ve bölücü unsurlara yer vermeyin . Türkiye Avrupa’nın güvenliği ve geleceği için vaz geçilmez bir NATO ülkesidir .
    Cevapla
  • Ispartali 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanki siz pek hirlisiniz. Muslumanlara gelince gikiniz cikmiyor . Hepiniz nazi kalintilarisiniz.
    Cevapla
  • Zagor 2 yıl önce Şikayet Et
    Eşofmanlı Şevket hoca di mi bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!