Rus siyasetçi Jirinovski öldü

Rusya siyasetinin önde gelen figürlerinden ve zaman zaman Türkiye karşıtlığı ile ön plana çıkan aşırı milliyetçi milletvekili ve Liberal Demokrat Parti (LDPR) lideri Vladimir Jirinovski'nin; öldüğü açıklandı.

Rus siyasetçi Jirinovski öldü
Rus siyasetçi Jirinovski öldü
GİRİŞ 06.04.2022 13:52 GÜNCELLEME 06.04.2022 15:04
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Rus Parlamentosunun Alt Kanadı Duma'nın Başkanı Vyaçeslav Volodin; Rusya siyasetinin önde gelen figürlerinden ve zaman zaman Türkiye karşıtlığı ile ön plana çıkan aşırı milliyetçi milletvekili ve Liberal Demokrat Parti (LDPR) lideri Vladimir Jirinovski'nin; öldüğünü açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Jirinovski'nin ölümü sonrası başta ailesi olmak üzere tüm Rusya için başsağlığı diledi:

"Ülkenin en eski siyasi partilerinden birinin kurucusu ve değişmez lideri, Rus parlamentarizminin, ulusal mevzuatın oluşması ve gelişmesi için çok şey yaptı, en önemli toplumsal görevlerin yerine getirilmesine katkı sunmayı samimi şekilde amaçladı. Her zaman, her ortamda, en sert tartışmalarda vatansever bir tutum sergiledi, Rusya'nın çıkarlarını gözetti. Jirinovskiy'in akraba ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum."

75 yaşındaki Jirinovski, 2 Şubat'ta Kovid-19 teşhisiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Volodin, geçen haftalarda Jirinovski'nin sağlık durumunun kötüye gittiği açıklamış, doktorların Jirinovski'yi kurtarmak için büyük çaba sarf ettiğini kaydetmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 69
  • Antepli 2 yıl önce Şikayet Et
    Beni sevindiren böyle kâfirlerin öldükten sonra cehennemde yanmalarını bilmek bana büyük keyif veriyor ateşin bol olsun kafirr jiri
    Cevapla
  • Bir vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Cehennem kütüğü
    Cevapla
  • Muzaffer 2 yıl önce Şikayet Et
    Ateşlere gelesin.. Darısı diğer Müslüman Türk düşmanlarının başına.. Amin
    Cevapla
  • hıghlander 2 yıl önce Şikayet Et
    3 yıl kadar önce demiştim sana jiri,İstanbul'a nükleer bomba atmayı düşünüyorsun ama,senin kıyametin kopmak üzere diye!...Artık bol bol kiloton ateş hesabı yaptırıyorlardır orada,vaktin bol nasıl olsa! >:-ı
    Cevapla
  • ademoğlu, 2 yıl önce Şikayet Et
    Ateşi boldur cehennem onu bekliyordu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi