Putin günler sonra ortaya çıktı: Cenaze törenine nükleer çantayla geldi

En son 18 Mart'ta Moskova'daki bir stadyumda savaş yanlısı mitinge katılan Rus lider Putin, günler sonra ilk kez Jirinovski'nin cenazesinde görüntülendi. Putin, cenaze törenine getirdiği nükleer çantayla da göze çarptı.

GİRİŞ 09.04.2022 11:04 GÜNCELLEME 09.04.2022 13:33
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Uzun süredir başkanlık ofisi dışında görülmeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, aşırı milliyetçi Rus siyasetçi Vladimir Jirinovski'nin cenazesinde görüntülendi.

Moskova'daki cenaze töreninde Putin, Jirinovski'nin tabutuna çiçek koyarken ve eliyle haç işareti yapıp başıyla saygı selamı yaparken görülüyor.

Rus siyasetçi Jirinovski öldüRus siyasetçi Jirinovski öldü

JİRİNOVSKİ KOVİD-19'DAN DOLAYI ÖLDÜ

Son dönemde Putin'e muhalif gibi gözüken ancak aslında Putin'in çok yakın çevresinde yer alan 75 yaşındaki Zhirinovsky'nin Çarşamba günü Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

EN SON MOKOVA'DA GÖRÜLMÜŞTÜ

Putin, son aylarda belli başlı durumlarda insanların içinde görüntü veriyor. 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna işgali sonrası ilk kez başkanlık ofisinin dışına, 18 Mart'ta Moskova'daki bir stadyumda savaş yanlısı bir mitinge katılmak için çıkmış ve buradan görüntü vermişti.

YANINDA TAŞIDIĞI NÜKLEER ÇANTA

Dış basında öne çıkan haberlerde ise, Putin'in korumasının taşıdığı çanta olay oldu. Moskova'daki cenaze törenine katılan Putin'in gelişi öncesinde, güvenlik sebebiyle salonda bulunanların tamamının dışarı çıkarıldı. Putin'in korumalarının birinin elindeki çantada ise; Rusya'nın nükleer silahlarını kontrol eden sistem olduğu iddia edildi. İngiliz medyasında öne çıkan haberlerde, Putin'in Ukrayna işgali başladığından beri nükleer savaş ihtimaline karşı çantayı yanından ayırmadığı belirtildi.

SIR GİBİ SAKLANAN ÇANTA

Nükleer çantanın oluşturulması fikri, 1970'lı yıllara dayanıyor. Bu tarihe kadar, ülkenin başkomutanı askeri tesise gelerek, nükleer arsenalın çalışmasına katılabilirdi.

Nükleer çanta, 1983 yılında eski SSCB Savunma Bakanı Dmitri Ustinov ve Genelkurmay Başkanı Nikolay Ogarkov'un girişimleriyle Sovyet bilim adamlarınca yapılarak devreye girdi.

1984 yılında ise eski SSCB lideri Konstantin Çernenko'ya teslim edildi. Nükleer çantanın hangi özelliği taşıdığına ilişkin sırrı ise 1991 yılı Ağustos Darbesi mimarlarından biri olan eski SSCB Savunma Bakanı Dmitri Yazov soruşturma sırasında açıklamıştı.

ÇANTANIN YAŞADIĞI EN İLGİNÇ OLAY

Çantayla ilgili en ilginç olay ise 1996 yılında yaşandı. Kalp ameliyatı sırasında eski Başkan Boris Yeltsin, çantayı başka yetkiliye teslim etmemişti.

Yeltsin'in koruma müdür yardımcısı Gennadiy Zaharov'un anlattığına göre, Yeltsin'e ameliyat yapılırken, nöbetçi askerler ellerinde nükleer çanta ile koridorda hazır bekliyorlardı.

Yeltsin ameliyatın ardından kendine gelir gelmez ilk iş olarak çantanın kendisine teslim edilmesini istemişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 39
  • 432 2 yıl önce Şikayet Et
    ben olsam direk abd kanada natoyu vururum
    Cevapla
  • Hopbaaa 2 yıl önce Şikayet Et
    O çanta reklam çantası korkutmak istiyor ,cep telefonu da aynı işi yapabilir ÖZEL BİR TEÇHİZAT AYAR SİSTEMİ YOK O ÇANTADA ,Kemal Sunal'ın filmindeki karbonatçı bu))
    Cevapla
  • Eser 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerimali komutanlar bile bizi yok edebilecek tek ülke rusya dediğine gore bir bildikleri var elbet
    Cevapla
  • vebal ve suc 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynada olen binlerce isanin vebali sucu Rus yonetimi putin kadar hatta daha fazla suclusu biden abd ve bir o kadarda nitoya girme inadinnda duran bu durumun olacagini bile bile inad eden zelenskide her o!umde vebal icinde ve suclu
    Cevapla
  • Ergün 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay be daha 500 sene önce rusya , 250 yıl önce amerikan yokken, 600 yıl Osmanlı 300 yıl Selçuklu vardı diğer Türk devletlerini söylemiyorum!... ancak bu kadar tarihimiz olmasına rağmen içimizdeki Türk görünen DÖNMELER ülkemizi dışarıya satmaktan hiç çekinmiyorlar!... nükleer atom bombası olanlar seni tehdit ederken ona gerek yok bu lazım değil diyenlerde bu dönmeler!... ANLAYAN anladi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi