ABD'den Yunanistan'ı kahreden açıklama: Buna zaman ve para harcamak gereksiz

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, ABD'nin "EastMed Projesi"nden desteğini çekmesine ilişkin "10 yıl beklememize ve bu şeylere milyarlarca dolar harcamamıza gerek yok" dedi.

ABD'den Yunanistan'ı kahreden açıklama: Buna zaman ve para harcamak gereksiz
ABD'den Yunanistan'ı kahreden açıklama: Buna zaman ve para harcamak gereksiz
GİRİŞ 07.04.2022 15:25 GÜNCELLEME 07.04.2022 15:30
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Yunan "Kathimerini" gazetesine verdiği mülakatta, enerji meselesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Doğu Akdeniz Doğalgaz Boru Hattı (EastMed) Projesi'nden desteğini çeken ABD'nin yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelme arayışında olduğunu belirten Nuland, "10 yıl beklememize ve bu şeylere milyarlarca dolar harcamamıza gerek yok. Gazı şimdi getirmeliyiz ve bugün gazı daha yeşil bir geleceğe geçiş olarak kullanmamız gerekiyor. Bundan 10 yıl sonra bir boru hattı istemiyoruz. Bundan 10 yıl sonra yeşil olmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Nuland, bunun için sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ve daha yoğun elektrik bağlantıları kullanımının önemine işaret ederek, LNG yoluyla gaz taşınması için Türkiye, Yunanistan, Mısır, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum kesiminin geniş perspektifli bir iş birliği içerisinde olması gerektiğinin altını çizdi.

"RUSYA GÜVENİLMEZ"

Doğu Akdeniz'in Kuzey Avrupa için bir enerji dinamosu görevi üstlenebileceğini kaydeden Nuland, "Tüm bölgenin enerjiye ihtiyacı var. Rusya'dan (farklı enerji tedarikçilerine) bu geçişi ne kadar çabuk yapmamız gerektiğini görüyorsunuz. Çünkü onlar (Rusya), bizim için güvenilmez bir tedarikçi ve gayriahlaki bir partnerdir." görüşünü dile getirdi.

Nuland, Yunanistan'ın kuzeyindeki Dedeağaç'ın önemine vurgu yaparak, ABD ordusunun burada kullandığı askeri üslerin, hem bölgede güvenliği sağlamak hem de Doğu Avrupa ve Ukrayna'ya askeri güç transferi için önemli olduğunu belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Otağı 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye, Suriyeyi istikrarsizlastirmayip, parcalamasaydi, pyd olmazdı. Batı ile karşı karşıya gelmezdi. Doğal müttefik Suriye ve Mısır, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de müttefiki olurdu.
    Cevapla
  • Nevzat 1 yıl önce Şikayet Et
    tam CHP agzi....Adam utanir biraz ...kac devlet var onu bir ögren ...ve kimler önce girdi....keske Türkiye daha önceden girseymis ...
    Cevapla
  • Sinan yazici 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye mi Suriye'yi parçaladı ABD ri parçaladı Türkiye sadece Esad gitsin dedi o kadar yalan konuşmayın..
    Cevapla
  • Mülayim 2 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz'de ki gazdan sana ne ulan deve....
    Cevapla
  • Mucahid 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen köyün ağası san köy senden sorulur adam dünyanın ağası en azından kendi öyle görüyor kendisini.
    Cevapla
  • Capanoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Al birini vur otekine ikinizde guvenilmesiniz kan emicisiniz
    Cevapla
  • Prof. Dr. 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD AB,ne tam sahip oldu. Rusya'dan gelen Doğalgaz,i kestirip Kendi LNG gazını satarak milyarlarca dolar kazanacak. Rusya'yı savaşa girmeden Fakir ederek perişan edecektir
    Cevapla
  • Hayırlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin ne işi var east projesinde. Abd sanki kendi evinde gibi hareket ediyor ab nerede. Ab de ayrı bir alem kukla. Abdnin işi gücü ortalığı karıştırmak işleri güçleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı