Rusya'dan dikkat çeken Ukrayna çıkışı : ABD'ye karşı tasarlandı

Ukrayna'yı işgal etmelerini "özel operasyon" olarak nitelendiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Bu operasyon ABD'nin dünyaya hakim olma sürecini sona erdirmek için tasarlandı" ifadelerini kullandı.

Rusya'dan dikkat çeken Ukrayna çıkışı : ABD'ye karşı tasarlandı
Rusya'dan dikkat çeken Ukrayna çıkışı : ABD'ye karşı tasarlandı
GİRİŞ 11.04.2022 20:26 GÜNCELLEME 11.04.2022 21:51
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Tüm dünyanın gözünün çevrildiği Rusya-Ukrayna savaşında 47. gün yaşanıyor. Taraflar hem sahada hem masada mücadele ederken Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Ukrayna'yı işgal etmelerini "özel operasyon" olarak nitelendiren Lavrov, "Bu operasyon ABD'nin dünyaya hakim olma sürecini sona erdirmek için tasarlandı" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal girişiminde 47. güne girilirken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan savaşın gidişatına ilişkin yeni bir açıklama geldi.

LAVROV'DAN DİKKAT ÇEKEN ABD SÖZLERİ

Bir sonraki müzakereye kadar Ukrayna'yı vurmaya devam edeceklerini belirten Lavrov, "Rusya'nın 'Ukrayna'daki özel operasyonu' ABD'nin dünyaya hakim olma sürecini sona erdirmek için tasarlandı" ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı, Rusya'nın Washington'un iradesine boyun eğmeyecek ülkeler arasında olduğunu da sözlerine ekledi. Lavrov, bunun yalnızca uluslararası eşitler topluluğunun bir parçası olacağını ve Batılı ulusların meşru güvenlik kaygılarını görmezden gelmesine izin vermeyeceğini söyledi. Lavrov, Rusya'nın Ukrayna ile barış görüşmeleri yapmak istediğini de sözlerine ekledi.

"MÜZAKERELER HIZLI İLERLEMİYOR"

Lavrov ayrıca Ukrayna ile barış görüşmelerinin istedikleri kadar hızlı ilerlemediğini belirterek, Batılı ülkeleri Rus birliklerinin savaş suçu iddialarını ortaya atarak, müzakereleri raydan çıkarmaya çalışmakla suçladı.

"MOSKOVA'NIN POZİSYONU DEĞİŞTİ"

Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus ve Ukraynalı müzakereciler arasında Şubat ayı sonlarında yapılan ilk tur müzakereler sırasında askeri harekatın askıya alınması talimatını verdiğini, ancak Moskova'nın pozisyonun o zamandan beri değiştiğini açıkladı. Lavrov, "Ukraynalıların karşılık vermeyi planlamadığına ikna olduktan sonra, diğer müzakere turlarının gerçekleştirilmesi için karar vermiştik. Ancak, şu anki durumda nihai bir anlaşmaya kadar Ulrayna'daki operasyonlarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Avrupa hasta adam hasta kadın oldular çöküyorlar zaten batıl zail olmaya mahkumdur. Dünyayı sömürüyorlar. Rusya ilk isyan ateşi fitilini ateşledi. Dolar euro batsın diye Ruble ile alış veriş kanununu onayladı. Darısı Türkiyemizin başına. Türkiyede sadece Türk lirası banka hesabı olmalı. Avrupa Amerika da hiç Türk lirası hesabı duydunuz mu
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan sen ruya goruyorsun abd cokuyor asil biz coktuk sen neyin kafasini yasoyorsun 20 yildir abd cokuuor soylevleri var lakin bir tirlu abd cokmedi ya neyin kafasini yasiyorsunuz dunyanin patronu abd ve ingiltere
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi inşaallah bizde seyredelim..
    Cevapla
  • mesut arıkan 2 yıl önce Şikayet Et
    abd nin ekonomik gücünün çin inkinden daha düşük olduğu idda ediliyor. rusya nın önüne asla çıkamaz. abd kaynak bulmak zorunda aksi halde liderliği tehlikede. terörist devlet.
    Cevapla
  • Mura 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd kendi ulkesinin cikarlarina gore harekwt ediyor buda gayet normal
    Cevapla
  • Ozcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Buna kim inanir yenilgiye kilif hazirlaniyor sen abd yi bahane et bir ulkeyi yerle bir et milyonlarca insan yurdundan et aslinda cok agir bedel odedin bunu ongoremedin artik o ulkeden defol git
    Cevapla
  • oğuz 2 yıl önce Şikayet Et
    senin gibi beynszler inanmaz tabi milyonlarca kişiyi yurdundan etmişmiş onlarca yıldır müslümanlar ediliyor kim ediyor abd israil basta olmak üzere destekçi tüm avrupa pkkda onların eseri yav bi cıkarın su gözlükleri artık bıktırdınız he ukrayna kullanılıyor ancak bi kör bunları göremez sonuna kadar rusyanın arkasındayım
    Cevapla
  • ALPASLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Lavrov acımadiki yapıyor, Ukrayna savaşı Rusya'nın ne kadar güçsüz olduğunu ortaya çıkardı. Putin Düşmanlarını cesaretlendirmiş oldu. Ayrıca sivil kayıpların çokluğu işin kontrolünü kaybeden Rusya'nın şuursuzca saldırmasından kaynaklanıyor. 45. Günde Rusya bu manzarayı görseydi Ukrayna'ya saldırmazdı. Elinde sadece Kimyasal silah kaldı. Şapka düştü kel göründü. Putin şuanda çok çok pişman.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan rusya kendi ulkesinin cikarlari icin dogru karar verdi kimse kapisinda dusmani gormwk istemez
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 2 yıl önce Şikayet Et
    He. Bütün dünya 1 taraf rusya bir taraf (istisnâlari sayma, biz vb.) Ve sen perişan olduğunu sanıyorsun.
    Cevapla
  • En eski taltik 2 yıl önce Şikayet Et
    Vakyi zamanında metehan çin imparatoru goanzoyu tuzağına çekebilmek için ona cılız atlı yaşlı elçiler göndermiş öncü birlikleri güçsüz olup yrnilmiş ve getirmek istedipi yere getirip kuşatma yapmış sonrada çin imparatorundan istediğini almış. Bu gerçek bir hikayedir tarihten. Yani askında kendini düşmanına güçsüz göstermek tarihin en eski stratejidir. Acaba Rusya da bunu yapmak isteye bilir mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!