Macron'un samimiyetsizliği Ukrayna'da literatüre girdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna konusunda eyleme dönüşmeyen 'endişeliyim' mesajları, Ukraynaca'ya yeni bir kelime kazandırdı: Macronete (Macronlaşmak)

Macron'un samimiyetsizliği Ukrayna'da literatüre girdi
Macron'un samimiyetsizliği Ukrayna'da literatüre girdi
GİRİŞ 12.04.2022 19:27 GÜNCELLEME 12.04.2022 19:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna ile dayanışma mesajlarının sözde kalması, Ukraynacada "bir durum hakkında çok endişelenmek ama hiçbir şey yapmamak" anlamında "Macronete" (Macronlaşmak) kelimesinin doğmasına neden oldu.

Le Parisien'in haberine göre, sosyal medya kanalı Telegram'da savaş konusunda türeyen yeni kelimelerin yayımlandığı bir listede, Fransız Cumhurbaşkanı'nın adının, Ukraynacada ironik bir kelimeye ilham verdiği görüldü.

Macron'un Elysee Sarayı'nda çektirdiği fotoğraflar, alay konusu olmuştu

Ukraynaca "bir durum hakkında çok endişelenmek ancak hiçbir şey yapmamak" anlamına gelen "Macronete" kelimesinin dahil edildiği listeye göre kelimenin kökeni, Ukrayna'ya gerçekten yardımı dokunmaktan çok Elysee Sarayı'ndan paylaştığı sözde endişeli fotoğraflarıyla hatırlandığı ifade edilen Macron'dan geliyor.

Macron, Rusya-Ukrayna Savaşında Eyfel Kulesi'ni Ukrayna bayrağı renkleriyle donatmak, Elysee Sarayı'ndan endişeli fotoğraflar paylaşmak dışında Ukrayna'ya gerçek manada katkısı olacak bir şey yapmadığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

Macron, daha önce Zelenskiy'yi taklit ettiği eleştirilerine maruz kalmıştı

ZELENSKİY'İ TAKLİT ETMİŞTİ

Elysee Sarayı resmi fotoğrafçısı Soazig de la Moissonniere'in Instagram hesabından paylaştığı Macron'un 13 Mart'taki uluslararası telefon görüşmeleri sırasında tıraşsız ve özel bir askeri birliğe ait kıyafet giydiği görülen fotoğrafları, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i taklit etmeye çalıştığı yorumlarına neden olmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    çok gülüyorum bu fotoğraflara ya
    Cevapla
  • Göktürk 2 yıl önce Şikayet Et
    En kötü lider sıfatında hiç bir işe yaramayan yaptığı her iş fiyasko bu macronun
    Cevapla
  • engin türkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    sarayda oturmakla kral olunmuyor demek. macron olsa olsa saray soytarısı olabilir. oysa erdoğan gecekonduda bile karizmatik ve gerçek bir lider. Allah ömrüne ömür katsın. bir de şu alçak suriyelileri biz Türklerden daha çok sevmese...
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Serserinin birisi. Yillardir bu fransizlar sacma sapan kisileri basa getirir. Nasil oluyorda cokmuyor bu ulke enteresan.
    Cevapla
  • Mardinli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de macronlaşma demek mikroplaşma demektir benziyor aslında
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı