ABD'de idam mahkumu kadının infazı ertelendi!

ABD'nin Texas eyaletinde, 2 yaşındaki kızının ölümündeki rolü nedeniyle idam cezasına çarptırılan Latin Amerikalı Melissa Lucio'nun infazı ertelendi.

ABD'de idam mahkumu kadının infazı ertelendi!
ABD'de idam mahkumu kadının infazı ertelendi!
GİRİŞ 26.04.2022 07:49 GÜNCELLEME 26.04.2022 07:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Texas Temyiz Mahkemesi, Latin kökenli Lucio'nun çarşamba günü gerçekleştirilmesi beklenen infazın 120 gün ertelediğini açıkladı.

Temyiz Mahkemesinin infazın durdurulması talebini kabul etmesi üzerine, 53 yaşındaki kadının suçsuz olduğuna dair iddialarının bir alt mahkeme tarafından yeniden incelenmesinin önü açılmış oldu.

Lucio, avukatları aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Mahkeme bana yaşama ve masumiyetimi kanıtlama şansı verdiği için minnettarım. Çocuklarıma anne, torunlarıma anneanne olmak için daha çok günlerim olduğuna şükrediyorum." ifadelerine yer verdi.

AA'nın haberine göre; Texas'ta bugüne kadar 6 kadın idam cezasına çarptırılırken Lucio, infazının gerçekleşmesi durumunda eyalette idam edilen ilk Latin kökenli kadın olacaktı.

2014'TE İDAMA MAHKUM EDİLMİŞTİ

Melissa Lucio'ya, 2007'de taşınma sırasında gözden kaybolan 2 yaşındaki kızının evin merdivenlerinden düşerek hayatını kaybetmesindeki sorumluluğu nedeniyle 2014'te idam cezası verilmişti.

Masumiyet Projesi avukatlarının Texas Af Kurulu'na gönderdiği dilekçede, kızı Mariah'ın merdivenlerden düşmesi sonucu öldüğünü söyleyen Lucio'ya inanmayan inceleme ekiplerinin, raporlarında birkaç basamaklı bir yerde bunun mümkün olmadığını yazdıkları, fakat küçük kızın bir önceki evin yüksek merdivenlerinden taşınma sırasında düştüğü gerçeğini göz ardı ettikleri detayına yer verilmişti.

Eyalet çapında başlatılan kampanya çerçevesinde, 22 Nisan'da Texas Meclisi üyelerinin yarısının ve Lucio'nun idamı için el kaldıran jüri üyelerinden 5'inin infazın ertelenmesi çağrısında bulunduğu bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • l.s.yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    demokratik bir ülkede olması gerekenler....
    Cevapla
  • yılmaz ipek 1 yıl önce Şikayet Et
    şimdi amerika da insan hakları yok mu! adamlarda idam dahil her şey serbest bizdeki devlet düşmanlarının sesi çıkmıyor. bizde biz istesek idam geri gelsin de bazı insan dışı mahluklar cezasını görsün, diğerleri cesaret edemesinler diye. hemen başlarlar havlamaya iki yüzlü kefereler.
    Cevapla
  • merve 1 yıl önce Şikayet Et
    vay bee bizdede olsa idam, bu kadar canlar yanmaz... peehh
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz de de çocuğu doğur çöpe at. Yaşamaya devam et.
    Cevapla
  • vedo 1 yıl önce Şikayet Et
    Derhal serbest birakin, sizin ne yarginiza nede kanunlariniza saygi duyuyoruz ve derhal serbest birakilmasini talep ediyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu