Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Türkiye ile karşıtlık içerisinde değiliz

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ülkesinin Türkiye ile karşıtlık içerisinde bulunmadığını savundu.

GİRİŞ 19.05.2022 11:15 GÜNCELLEME 19.05.2022 11:50
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da yayın yapan Star TV'ye kendisinin ve Başbakan Kiryakos Miçotakis'in hafta başında ABD'ye yaptığı ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dendias, Türkiye'nin ABD'den F-16 satın alma perspektifine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"TÜRKİYE'YE SİLAH VERİLMESİNİ ONAYLAMAYIZ"

"Yunanistan, Türkiye ile karşıtlık içerisinde değil. Ancak basit bir şey söylüyor. Türkiye'nin bu silah sistemlerine sahip olması durumunda Türkiye'nin bu silahları Yunanistan'a karşı kullanmayacağına ilişkin net bir güvence olmalıdır. Yunanistan, kendisine söz düştüğü kadarıyla, eğer (bu sistemler) belli bir zaman sonra bizi tehdit edecekse, Türkiye'ye silah sistemlerinin verilmesini ya da mevcut silah sistemlerinin güncellenmesini onaylayamaz."

ABD'YE ÇAĞRI

Dendias, Yunanistan'ın, ABD'nin Türkiye'nin düşmanı haline dönüşmesine ya da Türkiye'yi NATO'dan çıkarmasına yönelik bir beklentisi olmadığını belirterek, "Biz, ABD'den Uluslararası Hukuk ve Deniz Hukuku konusunda net bir duruş bekliyoruz." diye konuştu.

Yunanistan'ın, ABD'nin bir "olay" durumunda müdahale etmesinden çok, olayın engellenmesine yönelik tutum sergilemesinden yana olduğunu kaydeden Dendias, ABD'nin Yunanistan'ı bu konuda anladığını savundu.

 

KAYNAK: AA
Enes Taha Ersen Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Enes Taha Ersen
YORUMLAR 17
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman bizde Yunanistan'ın aldığı silahlarından Türkiye'ye karşı net bir şekilde kullanılmam taahhüdü alalım.
    Cevapla
  • M e t e 1 yıl önce Şikayet Et
    Turk yunan dengesi cografi olarak 6 nufus 8 ekonomi gsmh 9 kat iken hava deniz komando gucleri nerdeyse basa bas. Radar fuze sistemleri 8 kat fazla. Askeri harcamalar hibelerle daha da fazla. Ya uygulanan yayilma kara deniz hava kita sahanliklari munhasir bolgeler ve kanun kitap anlasma tanimadan silahlanma stratejisi.... ya kiprisi yunanistana baglama ve megalo idea emelleri. Amerika sizi bizden mi koruyacak bizi sizden mi merak ediyorum. Yunana verilen silahlar icin turkiye ye karsi kullanmayacagina teminat vermis mi.
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 1 yıl önce Şikayet Et
    bu yunanlı yöneticiler heralde ilkokulada gitmemişler....784000 kilometrekare Türkiyenin toprağı var yunanşztanın ise 132000 kilometrekare yani 6 kat büyük ülkeyiz buna rağmen bizi sözümona egeye akdenize adım atırmayacak ......hadi ordan sende
    Cevapla
  • Mtl 1 yıl önce Şikayet Et
    Kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış. Olduk da Allah'a şükür. Siz ve sizin gibiler ayak diretdikçe biz daha iyilerini yapıyoruz. Savunma bakanımızın dediği gibi bırakın güç kendilerinde sansınlar isteyiz ama savaş olursa gücün kimde olduğunu görecekler.
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan dan nato mütefik olmaz komsu olmaz dost olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması