Son Dakika: Yunanistan yine çizgiyi aştı: Türkiye'den Yunanistan'a 'Pontus' tepkisi!

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanlığı, "Yunanistan resmi makamları tarafından mesnetsiz 'Pontus' iddialarının yıl dönümü bahanesiyle yapılan ve tarihi bütünüyle çarpıtmaya yönelik hezeyan dolu açıklamaları külliyen reddediyoruz." dedi.

Son Dakika:  Yunanistan yine çizgiyi aştı: Türkiye'den Yunanistan'a 'Pontus' tepkisi!
Son Dakika: Yunanistan yine çizgiyi aştı: Türkiye'den Yunanistan'a 'Pontus' tepkisi!
GİRİŞ 19.05.2022 16:27 GÜNCELLEME 19.05.2022 17:42
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanlığı, "Yunanistan resmi makamları tarafından mesnetsiz 'Pontus' iddialarının yıl dönümü bahanesiyle yapılan ve tarihi bütünüyle çarpıtmaya yönelik hezeyan dolu açıklamaları külliyen reddediyoruz." dedi.

Dışişleri'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Yunan makamlarının tarihi akıldışı bir şekilde çarpıtma çabalarını ısrarla sürdürdüğünü görmek üzücüdür. Türkiye karşıtı lobilerin bu çarpık iddiaları üçüncü ülkelerde gündeme taşıyarak kamuoyunu aldatmaya yönelik çabalarını da kınıyoruz.

Tarihten husumet çıkartmaya ve genç nesilleri yanlış bir mecrada yönlendirmeye çalışanların bu çabalarının barış ve istikrara hizmet etmeyeceği açıktır.

Gerçekle bağdaşmayan yapay tarih anlatımlarından medet ummak yerine, Yunanistan’ın Anadolu’yu işgal ve istila girişimi sırasında işlediği ve Müttefik Devletleri Tahkikat Komisyonu raporunda yer aldığı gibi Lozan Barış Antlaşması’yla tespit edilmiş insanlık suçlarıyla yüzleşmesi daha makul bir tercih olacaktır. Keza bu iddiaları ileri sürenlerin, 1821 Tripoliçe katliamı dahil, başta Türkler olmak üzere diğer dini veya etnik gruplara karşı işlenen vahşet suçlarını ve mezalimi hatırlamalarında da yarar olacaktır.

Yunanistan’ı gerçekleri çarpıtmak yerine işbirliği temelinde barış, istikrar ve müreffeh bir gelecek için birlikte çaba sarf etmeye davet ediyoruz."

YUNANİSTAN'IN PONTUS İDDİALARI

Yunanistan Pontus Rumları’nın Türkler tarafından soykırıma uğradığı iftirasını sistemli bir şekilde gündeme getiriyor.

MSB'DEN DE SERT TEPKİ GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı da, "Her türlü akıl ve mantık doğrularını reddeden, tarihî gerçekliği görmezden gelerek çarpıtma çabalarını ısrarla sürdüren Yunanistan makamlarının “Pontus” iddialarını tamamıyla reddediyoruz." açıklamasında bulunarak, şu açıklamada bulundu:

"Bu mesnetsiz iddiaları ortaya atarak hem kendi halkına hem de tüm dünyaya karşı açıkça yalan söyleyen Yunan siyasilerin bu ahlaksız tavrını kınıyoruz.

Yunanistan geçmişe ait yüz karartıcı bir gerçeklik arıyorsa, vahşice Anadolu’yu istila ve işgale kalkışan atalarının kan donduran mezalimiyle yüzleşmelidir.

Çocuk, kadın, yaşlı demeden Anadolu’da barbarca katliam yapan Yunanlıların işlediği bu insanlık suçu Müttefik Devletler Tahkikat Komisyonu Raporu’nda yer almış ve Lozan Barış Antlaşması’yla da tespit edilerek, kayıt altına alınmıştır.

Her fırsatta Türkiye düşmanlığı gibi suni bir gündem oluşturmaya çalışanlar beyhude bir gayretin içindedirler, bu gerçek dışı söylemlerin Yunan halkına da zarar verdiğinin farkına varmalıdırlar..."

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias:  Türkiye ile karşıtlık içerisinde değilizYunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Türkiye ile karşıtlık içerisinde değiliz

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 131
  • Ne mutlu Türküm d 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yunan kaşınıyor bir gece çıkalım atinaya bunlar asalak millet kim kemikverirse onun adına havlar ha vallahi habillahi 51 yaşındayım gönüllü gidecem bu etekli Yunan cakallarina karşı savaşmaya
    Cevapla
  • İslam Sancağı 1 yıl önce Şikayet Et
    Askerlerimiz çalınmış adalarımızı almak için hazırda beklemeli, en ufak saldırıda direk 12 mil içinde kalan bütün çalınmış adalarımız geri alınmalıdır Kıbrısın tamamı dahil. yüzlerce Kara konuşlu Atmaca füze bataryası Yunan tarafına bakacak şekilde konuşlandırılmalı, ilk kıvılcımda bu Atmaca bataryaları Yunanistan'ın askeri havalimanlarını ve hava savunma sistemlerini füze yağmuruna tutmalı, ondan sonrası kolay.. Büyümez isek küçülürüz, bunun tersi fizik kurallarına aykırı. Devletin dini İslam'dır ibaresi de gelirse daha da bereketleniriz, böylece meclisde ki kripto kravatlı Sabetay-Ermeni-Rum teröristleri deşifre olacak.
    Cevapla
  • aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistana da sira gelecektir birgun .. ansizin bir gun cikip gelebiliriz.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Başlarım sizin pontus saçmalığınızada bilmem neyinizede. Bu ülke Türk’ün kanıyla aldığı yurt ve kıyamete kadarda Türk’e ait olacak. Dünyada ne kadar it, çakal varsa gözü bizim ülkemizde koca dünyada başka yer kalmadı sanki
    Cevapla
  • Değil mi? 1 yıl önce Şikayet Et
    ekremdir o ekrem. pontus ekrem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık