Şentop'tan Yunanistan'ın 'Pontus' iddialarına sert cevap

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Yunanistan'ın 19 Mayıs'ı sözde Pontus Soykırımı'nı Anma Günü olarak kabul etmesine cevap vererek. asıl Türk halkına Yunan askeri tarafından soykırım yapıldığını belirtip; "Katliamlardan siz sorumlusunuz" dedi.

GİRİŞ 19.05.2022 16:23 GÜNCELLEME 19.05.2022 16:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Yunanistan'ın 19 Mayıs'ı mesnetsiz "Pontus" iddialarının yıl dönümü olarak bahane ederek yaptıkları ve tarihi bütünüyle çarpıtmaya yönelik tavırlarına, Trabzon’da gerçekleştirilen "Yunanistan tarafından Anadolu’da işlenen insanlık suçları: İşgalci mağdur olabilir mi?" başlıklı sempozyuma gönderdiği video mesajla verdi.

Yunanistan'ın, 1. Dünya Savaşı sonrasında işgal ettiği Anadolu'da birçok insanlık suçu işlemesine rağmen Rumların mağdur gösterilmesine yönelik çabalarına dikkat çeken Şentop, "Anadolu'nun çoğunluğunu oluşturan Türk halkını imha ederek Anadolu'da hakimiyet kurmak isteyen Yunanistan, Türk halkına karşı işlenen soykırım seviyesindeki katliamlardan doğrudan sorumludur. Yunanlar, 'megali idea'nın gerçekleşmesinde Türksüzleştirmeyi, Türksüzleştirmek için de katliam, zulüm ve tedhişi bir yöntem olarak kullanmaktan asla imtina etmemiştir" dedi.

Son Dakika:  Yunanistan yine çizgiyi aştı: Dışişleri'nden Yunanistan'a 'Pontus' tepkisi!Son Dakika: Yunanistan yine çizgiyi aştı: Dışişleri'nden Yunanistan'a 'Pontus' tepkisi!

Türkiye'nin açıklamasının hemen ardından Miçotakis'ten provokatif paylaşımTürkiye'nin açıklamasının hemen ardından Miçotakis'ten provokatif paylaşım

MSB'den Yunanistan'ın 'Pontus' iddialarına sert tepkiMSB'den Yunanistan'ın 'Pontus' iddialarına sert tepki

Meclis Başkanı Şentop, Anadolu'daki katliamların Yunanistan silahlı kuvvetleri ve onlar hesabına çalışan yerli Rum çeteler tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, Yunanistan'dan aldıkları askeri güçle Karadeniz sahillerinde örgütlenen Rum Pontus çetelerinin de Türklere karşı giriştikleri saldırıların herkesin malumu olduğuna işaret etti.

Yunanistan'ın saldırıları karşısında Türklerin, dünyada misline az rastlanan kahramanlık örneği gösterdiğini vurgulayan Şentop, şunları söyledi:

"Milletimiz, bin türlü mahrumiyet içinde dahi Hakkın yardımı, milli azim ve Misak-ı Milliye ile perçinlenen irade sayesinde mütecavizleri tarihte eşi benzeri görülmemiş bir hezimete uğratmıştır. Vatanını müdafaa uğruna dahili ve harici düşmanlara karşı mücadele etmek mecburiyetinde kalan milletimiz, her türlü yokluk ve zulme rağmen fert fert, köy köy, şehir şehir direnmiş, mücadele etmiş; canından, cananından vazgeçse de namusundan, istiklalinden ve vatanından vazgeçmemiştir. Yunan işgali sırasında Anadolu'da ölenlerin ve yerlerinden göç etmek zorunda bırakılanların sayısını toplam nüfusa oranladığımızda karşımıza çıkan manzara, Avrupa'daki 30 yıl savaşlarından o tarihe kadar geçen süre içerisinde böyle bir kıyım ve zulmün görülmediğidir. Devletler hukukuna aykırı olarak kendisine istiklal hakkı tanınmayan Müslüman Türk halkının imhasına çalışan emperyalist zalim tarih huzurunda asla affedilmeyecektir. Tarihin şahitliği bizim yanımızdadır."

Şentop, 19 Mayıs gününün sözde Pontus Soykırımı'nı Anma Günü olarak kabul edilmiş olmasına "Yunanistan'ın tarihi çarpıtarak hakikati gizlemeye çalışması güneşin balçıkla sıvanmasına benzemektedir" sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • bati trakyali 1 yıl önce Şikayet Et
    bu yunan milleti en kales millet bati trakyada hala soykirim var bati trakyadaki türkleri mecbur ettiler vatani terk etsinler göce zorladilar ve zorluyolar türklere is vermiyolar bati trakyadaki türk halki almanyaya ve diger avrupa ülkelerine göc etmistir
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Heyy MİÇOOO ; Hangi taklaları atarsann atttt, Hangi parlementolarda konuşursan konuşşş, ABD ve Avrupanın "mayın eşeği" konumunda tutulduğundan habersizzzzz, "Ne kadar hızla dönersennn dönnnnn, POPONN yine ardında kalacakkkkk".
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    karşılıgı sert cevap olmamalı, icraat olmalı , bunlara haddi bildirilmeli. bir daha böyle cıkışlar yapacagı zaman bin kere düşünmeli
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman sizde TBMM olarak TBMM de yunan katliamlarini kabul edin anma günü olarak, ve soykirim olarak Meclisten gecsin.
    Cevapla
  • Vatandaş ! 1 yıl önce Şikayet Et
    Adaları alma zamanı geldi ! Yunanistana girmeye gerek yok ! Bindikleri botları vursak yeter !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız