Finlandiya Cumhurbaşkanı ve İsveç Başbakanı Erdoğan'la görüşmek istiyor

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, hem Finlandiya Cumhurbaşkanı hem de İsveç Başbakanı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile doğrudan görüşme niyetinde olduklarını söyledi.

GİRİŞ 20.05.2022 00:31 GÜNCELLEME 20.05.2022 09:49
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği güvenlik endişelerinin çözülebileceğini söyledi.

Sullivan, Biden'ın Güney Kore ve Japonya ziyareti esnasında başkanlık uçağında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 

ABD'den flaş Finlandiya ve İsveç adımı! Zirve sonrası Biden duyurduABD'den flaş Finlandiya ve İsveç adımı! Zirve sonrası Biden duyurdu


ABD'NİN DESTEĞİ TAM

ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün İsveç ve Finlandiya liderleri ile bir araya geldiğine işaret eden Sullivan, ABD'nin söz konusu iki ülkenin NATO üyelik sürecine desteğinin tam olduğunu vurguladı.



'ÇÖZÜLEBİLECEĞİNE İNANIYORUZ'

Sullivan, Türkiye'nin söz konusu iki ülkenin NATO üyelik sürecine ilişkin duruşu konusunda ise "Türkiye'nin, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer yetkililer tarafından dile getirilen endişelerinin konuşulup çözülebileceğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.

'BAŞKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEK İSTİYORLAR'

Kendisinin dün mevkidaşı İbrahim Kalın ile, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü anımsatan Blinken, "Bugün de hem Finlandiya Cumhurbaşkanı hem de İsveç Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibiyle doğrudan görüşme niyetinde olduklarını söyledi ve ekipler görüşmeye devam edecek." ifadesini kullandı.

Sullivan, konunun çözümü için ABD'nin doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşma niyetinin olmadığını bu konunun esasında Türkiye ile Finlandiya ve İsveç arasında çözülmesi gereken bir konu olduğunu dile getirdi.
 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • diplomat 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis şu an meşgul.. havalanında 40 gün bekleyin.. müsait olursa haber vereceğiz
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD aradan sıyrılmak istiyor. Esas problem ABD. İsveç ve Finlandiya'yı bizim önümüze sürerek arkadan iş çevirmeye çalışıyor. Yeni ABD politikası da bu. Kuzey'den İsveç ve Finlandiyayı, Batı'dan Yunanı, Güneyden PKK/YPG'yi, doğudan Ermenistanı üzerimizde sürüyor. İran'da aradan nemalanmak istiyor...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi algı yapılıyor daha 3 gün önce millet natodan çıkmak istiyordu şuan milletteki görüş iki ülkeye ret oyu verelime döndü. Milleti iyi uyutuyorlar bu natonun bize ne katkısı var düşmanlıktan başka bir şey yaptıkları yok.
    Cevapla
  • ayho 1 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun reise hiç taviz vermiyor. aynı dik duruşu suudlar içinde beklerdim ama ayaklarına tığış tığış gitmemiz ağrıma gitti. onların gelmesi lazımdı. tüm dünyanın huzurumuzda dizilmesi lazım. biz imparatorluktan gelmeyiz aslımızı kimliğimizi bilirsek kim olduğumuzu bilirsek dünyanın bize muhtaç olduğunu anlarız
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato TERÖR KURULUŞU MU.. Kİ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!