Osman Kavala'yı ziyaret etmelerine izin verilmedi

Adalet Bakanlığı tarafından; Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi İzleme Komitesi Türkiye Raportörlerinin, ağırlaştırılmış müebbet alan Osman Kavala'yı cezaevinde ziyaret etmelerine izin verilmedi.

Osman Kavala'yı ziyaret etmelerine izin verilmedi
Osman Kavala'yı ziyaret etmelerine izin verilmedi
GİRİŞ 20.05.2022 21:27 GÜNCELLEME 20.05.2022 21:32
Bu Habere 226 Yorum Yapılmış

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) İzleme Komitesi'nin Türkiye Raportörleri İngiliz John Howell ve Letonyalı meslektaşı Boriss Cilevics, Gezi Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Osman Kavala'yı cezaevinde ziyaret için başvurdukları Adalet Bakanlığı'ndan olumlu yanıt alamadı.

İngiliz John Howell (solda) ve Letonyalı Boriss Cilevics (sağda)

"TÜRKİYE'NİN AİHM KARARLARINA SAYGI GÖSTERMESİNİ BEKLİYORUZ"

John Howell, Adalet Bakanlığı'nın Kavala'yı ziyaret etmelerine izin vermemesinden dolayı "üzüntü" duyduklarını söyledi.

Bir sonraki ziyarette Kavala ile görüşme umudunu koruduğunu kaydeden Howell, "Biz buraya, Kavala'nın hakkındaki dava ile ilgili ne düşündüğünü ilk elden anlamak, onun görüşlerini dinlemek için geldik" dedi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin AİHM kararına uymadığı için Türkiye ile ilgili ihlal süreci başlattığını söyleyen Howell, raportörler olarak Türkiye'nin AİHM kararına saygı göstermesini beklediklerini kaydetti.

'Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezayı duyunca dehşete düştük'John Howell ve Boriss Cilevics'ten ortak açıklama: Kaftancıoğlu'na verilen cezayı duyunca dehşete düştük

"YARGI SÜRECİ DEVAM ETTİĞİ İÇİN YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM"

Howell, Türkiye'de Kavala ile ilgili yargı sürecinin sürdüğünü belirterek, devam eden davayla ilgili yorum yapmak istemediğini ancak ilke olarak bütün üye ülkelerin AİHM kararlarına saygı göstermesini beklediğini vurguladı.

John Howell ve Boris Cilevics, dün CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu ziyaret etmişti.

KAYNAK: EURONEWS TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 226
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu AİHM denen ucube mahkemenin hiçbir hükmü geçerli değil nezdimizde
    Cevapla
  • deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Izin verilsin bunlarida direk tikayin icerihe kavalayla beraber menemen yapsinlar guzel olur adamlar cok istiyor iceriye girmek tikayin
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye düşmanları birleşti.
    Cevapla
  • ibrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    önce şu avrupa birliği avrupanın içinde terör örgütü pkk lehine gösteriler yapan kişiliklere bir yaptırım uygulasın , önce bir şerefinni kurtarsın sonra bakarız duruma .. Afrikayı tamamen sömüren siz avrupalılar değil mi? biraz dürüst olun sonra insan ve insan haklarından konuşuruz !!!
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    teröristin ceza aldığını duyunca dehşete düşen bu mandallar teröristleri besleyip devletimizin askerimizin üstüne salıyorlar daha çok ağlayacaksınız terör sevicileri hepsi sarı torbalara giriyorlar siz haddinizi bilin gezi haini de cezasını aldı Allaha şükür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!