'Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezayı duyunca dehşete düştük'

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türkiye İzleme Komitesi, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili verdiği karar için, "Kaftancıoğlu'nun yeri cezaevi değil siyaset sahnesi" açıklamasında bulundu.

'Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezayı duyunca dehşete düştük'
'Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezayı duyunca dehşete düştük'
GİRİŞ 14.05.2022 15:54 GÜNCELLEME 14.05.2022 15:56
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Yargıtay'ın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gününü onaması, Avrupa'nın da gündeminde.

Alman siyasilerin Kaftancıoğlu'na sahip çıkmasının ardından bir açıklama da Avrupa Konseyi'nden geldi.

Ancak Avrupa Konseyi, tıpki Alman isimler gibi; Kaftancıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve bir kamu görevlisine yaptığı hakareti ve Türkiye Cumhuriyeti devletini alanen aşağılamasına değinmedi.

Canan Kaftancıoğlu'na yurt dışından ilk destekCanan Kaftancıoğlu'na Alman siyasilerden destek

"KARARI DUYUNCA DEHŞETE DÜŞTÜK"

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye İzleme Komitesi'nin Türkiye raportörleri İngiliz John Howell ve Letonyalı Boriss Cilevics ortak yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu için verdiği 5 yıl mahkumiyet ve siyasetten men cezasından dehşete düştük" denildi.

İngiliz John Howell (solda) ve Letonyalı Boriss Cilevics (sağda)

"BU KARARLAR TÜRK DEMOKRASİ İÇİN TEHDİTTİR"

Cezanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eski sosyal medya mesajlarına dayandırılarak verildiği hatırlatılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Bu ceza, muhalefet üyelerine karşı ve önde gelen bir kadın politikacıya yönelik bir başka adli taciz vakasını daha gösteriyor. Bu karar, 2023'te yapılması öngörülen genel seçimler öncesinde daha da endişe verici olan Türkiye'nin demokrasisine ve siyaset sahnesine yönelik yeni darbe özelliği taşıyor."

"Canan Kaftancıoğlu'nun yeri cezaevi değil siyaset sahnesidir" ifadesi kullanılan açıklamada, "Türk yetkililere bu demokratik olmayan uygulamalara son vermeleri çağrısı yapıyoruz" denildi.

Açıklamada, "Bu tür yasal süreçler demokrasi için ciddi tehdit" ifadesi de yer aldı.

Kaftancıoğlu'nun hakaretlerle dolu o tweetlerinden bazıları

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 40
  • Okan 1 yıl önce Şikayet Et
    hayatlarını katliam ve soykırımla geçiren batı,bizi olmadık yere soykırımla suçluyor.batı da soykırım yok demek suç.türkiyede de var demek suç olmalı böyle bir kanun maddesi çıkabilir.
    Cevapla
  • İbraam 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaftanoğlu Avrupa, ki Türk İslam hukuku ile mücadele .devletkeri stikrarını mozmaya yönelik faaliyet yürütme vakıf fedarasyonlarının komut alma icra etme başkanıdır. Pkk yapılanma modeli silahlı kanadı oluşturur. Bu yapıların hepsinin temelinde Türk lükle mücadele.islamla mücade yatar.daha sonra evirile bilir.kürt İslam Arap İslam.diye komut zinciri farklı kişiler yapılanmalar üzerinden yürütülürler.
    Cevapla
  • TÜRKİYEM 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye İzleme Komitesi'nin Türkiye raportörleri İngiliz John Howell ve Letonyalı Boriss Cilevics , Siz Avrupalılar bu ülkede kullandığınız hainlerin işledikleri suçlardan dolayı çarptırıldıkları cezalardan değil, yeryüzünde katlettiğiniz veya katledilmelerine sessiz kalığınız milyonlarca müslümanın yok edilmelerinden dehşete düşün de size insan diyelim.
    Cevapla
  • Ali Koç 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadının chp içerisinde aktif siyaset yapması chp nin gerçek yüzünü gösteriyor. " chp yi hiç denemediniz, bir şans verin" diyenlere bu kadının adını söylediğim zaman konuşacak laf bulamıyorlar. İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı ne ararsan var bunda
    Cevapla
  • HAKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    İçerde onlar için çığırtkanlık yapanlar sahiplerinin kim olduğu gördünüz mü? Türkiye'de en fazla oy olan partinin genel başkanı cezaevine girdiğinde insan hakları deyince mangalda kül bırakmayan ülkelerden hiç ziyaret oldu mu?!!....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama