HDP ve Davutoğlu, Canan Kaftancıoğlu'na arka çıktı

Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kararı sonrası HDP, Kaftancıoğlu'na arka çıktı. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu da HDP ile benzer görüşler paylaşarak Kaftancıoğlu'na destek verdi.

HDP ve Davutoğlu, Canan Kaftancıoğlu'na arka çıktı
HDP ve Davutoğlu, Canan Kaftancıoğlu'na arka çıktı
GİRİŞ 12.05.2022 19:30 GÜNCELLEME 12.05.2022 22:19
Bu Habere 293 Yorum Yapılmış

Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle 'kamu görevlisine hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından verilen toplam 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı.

HDP, KAFTANCIOĞLU'NA ARKA ÇIKTI

Gelişme sonrası CHP'nin ittifak ortağı HDP'den art arda destek açıklamaları yapıldı.

Kaftancıoğlu'nun hüküm giymesini eleştiren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Bu karar yargının değil siyasal erkin verdiği bir karardır" dedi.

"ÖRGÜTLEYİCİ KADINI GÖZDEN KAÇIRAMAZSINIZ"

HDP vekili Filiz Kerestecioğlu ise, "Kendisini ilk Toplumsal Bellek Platformu aileleriyle yaptığı zaman tanıdım ve dost bildim. Mücadeleci, örgütleyici bir kadını zalimler asla gözden kaçırmaz! Ama zulümle abad olamayacaksınız. Bu ülkeyi kadınlar birlikte aydınlığa çıkaracağız. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU, HDP İLE AYNI GÖRÜŞLERİ SAVUNDU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu kararına, "Yargı, Sn. Kaftancıoğlu kararı ile demokratik siyaseti hedeflemiştir. Siyasete göz dağı vererek, seçim sürecini etkilemek isteyenleri uyarıyorum: 90’ların yargıyı araçsallaştıran vesayetçi anlayışı ile iktidarda kalamazsınız. Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar!" dedi. 

Kaftancıoğlu'na destek veren Davutoğlu'nun HDP ile aynı fikirleri savunması sosyal medyada tepkilere neden oldu. 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 293
  • halıl 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu bu haını nasıl anlamamışız..ne kadar çapsız bır adammış..beğerse Bıdenın dostuymuş..Bu adamı sıyasete sokan Gül..Bu memlekette ne kadar çok haın var...
    Cevapla
  • tuna 1 yıl önce Şikayet Et
    hain davutoğlu rezil adam
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet seri katil derken Niye sesin çıkmıyordu bu kadar da olmaz ya Demek ki siyaset böyle bir şey
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk milletinin yumuşak karnını bilen kuffar hep içimize kripto bizden mis gibi görünen ama asla bizden olmayan birilerini sokmuşlar. Hemen inanan bir milletiz tarihimizde hep böyle hainleri bir yerlere getirmişiz. Fırsatını buldukları anda hep sırtımızdan vurmuşlar. Erk kavgaları hainliğe kadar varmış. Davutoğlu nun atalarına bakın soyisminden ne olduğu belli ama inandık.
    Cevapla
  • hadi ordan 1 yıl önce Şikayet Et
    lanetli ermeni kadın. iki lobi yaptınız diye tüm dünya sizin önünüzde eğilecek mi sandınız. zavallı ermeniler. Osmanlı devletimizi yıkmak için maşa olarak kullanıldılar. binlerce müslüman Türk ü ve Kürdü öldürdüler. hemde vahşice öldürdüler. birde çıkmış soykırım diyorlar. hadi ordan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi