Son Dakika: Yargıtay'dan Canan Kaftancıoğlu'nun cezalarına onama

Son dakika haberi... Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kararını verdi. Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezaları onayan Yargıtay, 2 davayı ise düşürdü.

GİRİŞ 12.05.2022 15:34 GÜNCELLEME 12.05.2022 16:20
Bu Habere 311 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya paylaşımları ve televizyon kanalındaki konuşmaları nedeniyle İstanbul 37'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. 

6 Eylül 2019 tarihinde sona eren yargılama soncunda Kaftancıoğlu'na hapis cezası verildi. Kaftancıoğlu, avukatı aracılığıyla kararı temyiz etti. Kaftancıoğlu'nun mahkumiyet kararına ilişkin temyiz incelemesi Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nce tamamlandı. 

Yargıtay 3'üncü Dairesi, Kaftancıoğlu'na 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' suçundan verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' suçundan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını kanunda öngörülen suç tiplerine uyduğu gerekçesiyle onadı.

Kaftancıoğlu'na, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan verilen 2 yıl 4 ay hapis cezası ise 1 yıl 9 ay olarak düzeltilerek onandı.

'TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI' SUÇUNDAN BOZMA

Kaftancıoğlu'na, 'PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçundan verilen 1 yıl 6 ay hapis ile 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan verilen 2 yıl 8 hapis cezaları ise bozuldu.

Bozma gerekçesinde ise Kaftancıoğlu'nun, sosyal medya paylaşımı ve televizyon kanalındaki konuşmaları nedeniyle 'PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçundan cezalandırıldığı anımsatılarak, bu eylemlerin söz konusu suçun unsurlarını oluşturmadığı kaydedildi.

Kararda, "Terör örgütü propagandası yapma suçunun oluşması için terör örgütü ile ilgili bir öğretinin, düşüncenin veya inancın başkalarına tanıtılması, benimsetilmesi ya da yayılması amacıyla yapılmasının yanında terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek, bu yöntemleri övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde yapılması gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçu açısından ise muhalif kişiliği ile bilinen Kaftancıoğlu'nun sosyal medyadaki paylaşımlarının bütünü incelendiğinde atılı suçun unsurlarının oluşmadığına dikkat çekildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 311
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya artık canan hapiste haberini görmek istiyoruz içimiz soğusun çünkü bu terör sevicisi bunu fazlasıyla haketti
    Cevapla
  • Herdal 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir haber
    Cevapla
  • Sayin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen ağlama dayanam kaftancı, sil o timsah gözyaşlarını, Hdp bekler seni kandilde biraz tatil yap sana iyi gelir. Nede olsa orasi senin yuvan, ATATÜRK e saygi gostermeyen kaftanci PKK li APO a saygı göstermiştir. Chp li kardeşlerimizi merak ediyorum, nasıl oluyorda içinize sindiriyorsunuz.
    Cevapla
  • Md1983 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın tam bir bölücü dünkü suriyeden yapılan saldırı ve Fransa baş konsolosluk binasına yapılan saldırı buna verilen cezayla bağlantısı kesin vardır
    Cevapla
  • Mülayim 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröristler hak ettikleri cezaları alıyorlar inşallah bu ülke herkez in at koşturduğu bir yer değil ğün gelir hesabını sorarlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz