Mısır, buğday krizini Hz. Yusuf'un yöntemi ile çözecek

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, tahıl fiyatlarındaki artış ve arzdaki dalgalanmalarla bağlantılı olarak ülkenin karşı karşıya olduğu zorlukları aşmak için "buğday depolama dosyasına önem vereceklerini" söyledi.

Mısır, buğday krizini Hz. Yusuf'un yöntemi ile çözecek
Mısır, buğday krizini Hz. Yusuf'un yöntemi ile çözecek
GİRİŞ 22.05.2022 15:37 GÜNCELLEME 22.05.2022 15:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, Tarımsal Üretim İçin Gelecek Projesi'nin açılışında konuştu.

Sürmekte olan Rusya ve Ukrayna savaşından dolayı bu ülkelerdeki ihracatçıların olumsuz etkilendiğini belirten Sisi, Mısır için yeterli miktarda tahıl stoku elde etme açısından bu yılın zorlu bir yıl olduğunu kaydetti.

Sisi, Hazreti Yusuf zamanında yaşanan "kıtlığa" atıfta bulunarak, Yusuf Peygamber'in (as) buğday stoku modelini esas alacaklarını ve buğday stoku dosyasına önem vereceklerini ifade etti.

Mısır, buğday stoklarının kalitesini daha uzun süre korumak, gıda güvenliğini artırmak için çözüm projeleri geliştiriyor.

Mısır, 9 milyon tonu yerli üretim, 14 milyon tonu ise ithal olmak üzere yıllık ortalama 23 milyon tonluk buğday ile dünyanın en büyük buğday tüketicilerinden biri olarak kabul ediliyor.

 

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 5
  • ahmet58 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır?? "Katil" es-Sisi'den nasıl cumhurbaşkanı oldu?
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl katliamı Türkiyenin suçu değilse, oturduğu makamda Türkiyenin kusuru, değil,,!!
    Cevapla
  • MUHAMMET R ARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim hükümetin de başlaması lazım tedbirlere.Aslında depolama kadar önemli bir diğer önlem de ekmek israfının önlenmesi.Aldığı ekmeği ikinci gün"çıtır değil" diyerek çöpe atanlar,günlük tüketimi 5-6 ekmek olan aileye 7-8 ekmek alanlar,toplu yemek yenilen yerlerdeki israflar.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    eyy sisi parayı yiyeceğine halkına harcasan hiç kıtlık çekmezsin.
    Cevapla
  • cezmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu zor günler dünya için, karamsarlığa gerek yok.Herkes ve hepimiz hatalıyız.Dünyada herşeyi talan ettik. sömürdük.israf ettik.elektronik savaşa ekipmana harbe harcadık vaktimizi. imarla yapılaştık. eşsiz verimli tarlaları arsa haline getirdik. herşeyin dengesiyle oynadığımız gibi dünyanın dengesiylede oynadık.her açıdan dinen,insanen,tarım,hayvancılık,siyaseten,politik ve askeri hiçbirşeye menfaatlerimiz dışında önem vermedik.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!