Ukrayna işgalinde ölen çocuk sayısı açıklandı

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgalde; bugüne kadar ölen çocuk sayısı belli oldu. Rusya'nın Ukrayna topraklarına yaptığı saldırılarda 238 çocuğun yaşamını yitirdiği açıklandı.

Ukrayna işgalinde ölen çocuk sayısı açıklandı
Ukrayna işgalinde ölen çocuk sayısı açıklandı
GİRİŞ 25.05.2022 11:19 GÜNCELLEME 25.05.2022 11:19

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna işgali devam ediyor. Ukrayna Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "26 Mayıs sabahı itibarıyla Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'daki saldırılarından 671 çocuk etkilendi. Resmi verilere göre 238 çocuk hayatını kaybetti, 433 çocuk yaralandı" ifadeleri kullanıldı.

Rakamların son veriler olmadığı, geçici olarak işgal edilen ve kurtarılan bölgelerdeki çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Savaş mağduru çocukların bulunduğu bölgeleri de açıklayan Başsavcılık, Donetsk bölgesinde 149, Kiev bölgesinde 116, Harkov bölgesinde 104, Çernihiv bölgesinde 68, Luhansk bölgesinde 50, Herson bölgesinde 49, Mikolayiv bölgesinde 45, Zaporijya bölgesinde 28, Sumi bölgesinde 17, Jitomir bölgesinde 15 ve başkent Kiev’de 16 çocuğun zarar gördüğünü bildirdi.

EĞİTİM KURUMLARI ZARAR GÖRDÜ

Ukrayna'daki birçok kentin bombalanması sonucu askeri noktaların yanı sıra çok sayıda kamu binası da zarar gördü. Hasar gören bin 848 eğitim kurumundan 173'ü tamamen yıkıldı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti