Stoltenberg tarih verdi! İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için Türkiye şerhi

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, teröre desteklerinden dolayı İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine karşı çıkan Türkiye'ye destek vererek 28 Haziran'dan önce Türkiye'nin taleplerine cevap vermezlerse aday ülke olmaları zor dedi.

GİRİŞ 26.05.2022 15:28 GÜNCELLEME 26.05.2022 15:45
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurularına, bu iki ülkenin özellikle terör örgütü PKK/PYD unsurlarına verdiği destekten dolayı karşı çıkan Türkiye'nin ortaya koyduğu siyasi tutuma destek verdi.

NATO'nun haziran sonunda Madrid'de yapacağı zirve öncesinde temaslarda bulunmak üzere 30 Mayıs'ta bu ülkeyi ziyarete hazırlanan Stoltenberg, İspanyol basınına konuştu.

"HİÇ KIMSE TÜRKİYE KADAR TERÖR SALDIRINDAN ACI ÇEKMEMİŞTİR"

"Hiç kimse Türkiye kadar terör saldırından acı çekmemiştir." diyen Stoltenberg, "Türkiye önemli bir müttefiktir ve bir müttefikin endişeleri olduğunda bunun ele alınması, sorunun çözülmesi gerekir. Bu, her zaman böyle oldu. İsim sorunundan dolayı Yunanistan'ın vetosuyla Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin NATO üyesi olması da 10 yıldan fazla sürdü ama çözüldü." şeklinde konuştu.

"PKK AVRUPA BİRLİĞİ'NİN TERÖR ÖRGÜTLERI LİSTESİNDEDİR"

İspanyol gazetecilerin, Kürtler ile terör örgütü PKK'yı özdeşleştirme çabalarına karşı çıkan NATO Genel Sekreteri, "Kürtlerden bahsediyorsunuz ama kabul etmeliyiz ki birkaç Kürt grup var ve PKK Avrupa Birliği'nin terör örgütleri listesindedir. İsveç ya da Finlandiya'da olmaları fark etmez." dedi.

"28 HAZİRAN'DAN ÖNCE TÜRKİYE'NİN TALEPLERiNE CEVAP VERMEZLERSE..."

İsveç ve Finlandiya'nın Madrid'de yapılacak NATO Zirvesi'ne davetli ülkeler olarak katılabilecekleri ancak 28 Haziran'dan önce Türkiye'nin taleplerine cevap vermezlerse aday ülke olma özlemlerini gidermelerinin zor olacağını dile getiren Stoltenberg, "Benim hedefim hızlı bir sürecin olması ve bunun için halen zamanımız var." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 63
  • Osman Aktaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve natonun kuyruğunu tuttunuz bak bir daha ele geçmez bırakmadan pkk fetö mülteci sınır vs sorunlara ciddi çözüm isteyin aynı davranışı sadece isveç değil başta abd almanya ve tüm Avrupa yapacak deyiniz
    Cevapla
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakin bu Erdoğan nasıl bir lider bakın bu Türkiye nasıl bir ülke oldu allahim sana şükürler olsun ağlamak istiyorum lütfen pkk destek verenlere oy vermeyin peygamberin övdüğü bir askeri şehit ediyorlar bunu öğrenin bilin kürt Türk sorunu yok islama savaş açmış bunlar pkk kürtlerin kardeşi değil din kardeşlerim bunu öğrenin Allah rızası için
    Cevapla
  • MİUS Kızıl Elma 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada şuan yaşanan krizler Türkiye için tarihi fırsat. Bizim için ikinci tarihi fırsat Suriyeli ve Afgan mültecileri MİT eşliğinde Adalar Denizindeki çalınmış adalarımıza, Batı Trakya'ya ve Kıbrıs'a demografinin tamamen Müslümanlaştırılması için yerleştirmemiz lazım. AB-D'ye yapılan ticaret olabildiğince minimum seviyeye indirilmeli ki ambargolardan etkilenmeyelim.
    Cevapla
  • Vatan Sever 1 yıl önce Şikayet Et
    2 Bugün Alamanyanin kalkınmasının en önemli sebeplerinden biri savunmaya neredeyse hiç para ayarlamaları. Yani bırakın bir başka ülke için savaşmayı ve para harcamayı kendi ülkeleri içinde savunmaya para harcamıyor. Bunu ABD üstleniyor. Böyle bir Almanya İsveç ve Finlandiya için mi Rusya için savaşmak isteyecek. Para harcayacak, düşman sahibi olacak. Ama ABD den korkusuna ses çıkaramıyor ve Türkiye nin arkasına saklanıyor. Diğer NATO üyeleri de benzer şekilde. Çünkü İsveç ve Finlandiya nin NATO ya bir katkısı olmaz. Ancak NATO nun bu ülkelere faydası olacaktır.
    Cevapla
  • Mehmetbozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyayi koruyorum diye amerika resmen harac aliyor almanyadan
    Cevapla
  • FATİH 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya 2.dünya savaşından yenik bir ülke olarak ayrıldığından dolayı uluslar arası anlaşmalar gereği ağır silah ve savunma sistemleri üretemez ancak küçük çaplı ve tesiri az g3 piyade tüfeği gibi silahlar üretebilir...o yüzdendirki Almanya nın deniz kıyısı olmadığı ve Fransa gibi sömürgeden beslenen bir ülke olamadığı için üretmekten ve üreterek büyük olmaktan başka hiçbir çaresi yoktur....yine uluslar arası anlaşmalar gereği Amerika almanyada asker bulundurmak zorunluluğu vardır...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya Yahudi sermayesi ile ayakta. Dolayısıyla Almanya Almanlara ait değil. Baştakilerin hepsi kuklalar. Asla efendilerine karşı gelemezler.
    Cevapla
  • Vatan Sever 1 yıl önce Şikayet Et
    1. Birçok NATO üyesine bu İsveç ve Finlandiya nin NATO ya girmesini istemiyor. Çünkü Rusya'yla İsveç ve Finlandiya nedeni ile karşı karşıya gelmek ve savaşmak istemiyorlar. Ancak ABD nin korkusuna ses çıkarmıyorlar. Türkiye nin arkasına saklanıp için için Türkiye sayesinde İsveç ve Finlandiyanin üyeliğinin olmamasına seviniyorlar. Bugün Alamanyanin kalkınmasının en önemli sebeplerinden biri savunmaya neredeyse hiç para ayarlamaları. Yani bırakın bir başka ülke için savaşmayı ve para harcamayı kendi ülkeleri içinde savunmaya para harcamıyor. Bunu ABD üstleniyor. Böyle bir Almanya İsveç ve Finlandiya için mi Rusya için savaşmak isteyecek. Para harcayacak, düşman sahibi olacak.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile NATO asla karşı karşıya gelmezler. Çünkü kazanabilecekleri bir savaş olmaz. Bu duruma düşerlerse onbinlerce nükleer bomba tüm dünyayı ve atmosferi yakar kavurur. Dolayısıyla kazananı olmacağı ilk günden belli bir savaşı hiç kimse istemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler